resim
Xabier Alonso Olano
Görev:Teknik Direktör
Takım:Leverkusen
Yaş:42
Uyruk:İspanya
  • 208
    ihtişamlı futbolculuk kariueridnen sonra, real madrid altyapısında teknik direktörlüğe başlayan 3 yıl boyunca da real sociedad b takımını çalıştırdıktan sonra bayern leverkusen'de enteresan işler yapan teknik direktör.

    futbolculuk kariyeri boyunca çok büyük teknik direktörle çalıştı; prime mourinho ve guardiola ikilisi başlı başına yeterli veri zaten.

    geçen sene sezon ortasında aldığı takımı üst sıralara çıkarmayı başardı, bu sene yaptığı transferler de çok çok isabetli görünüyor.
    sol beke bedava grimaldo aldı ve kullanmasını biliyor.
    arsenal ile pl'de şampiyonluk yarışı veren xhaka'yı aldılar, bundesliga içinde underrated kalan hoffman'ı aldılar ve geçen sene uefa avrupa ligi'nde karşılaştıkları rakipten boniface'yi aldılar. ve bayernden stanisic'i de aldılar.

    rasgele oyuncu almadıkları çok belli, takımlarında florian wirtz gibi geleceğin en büyük starlarından biri var. sağ kanat beklerinde sacha boey'den bile daha fizikli frimpong var. yine kadrolarında ufak tefek eksiler var ama oyuncularından müthiş verim alan bir hoca izlenimi veriyor.
    yapılan transferlerin bir dişlinin içinde birbiriyle çok güzel çalıştığı kolaylıkla farkedilebiliyor, fırsatlara göre değil ihtiyaçlara göre kadro kurmuşlar.
    xabi alonso'nun saha kenarındaki karizmasından bahsetmeye gerek yok zaten.

    ispanyol hoca zaten, topa sahip olmayı da biliyor, çok tehlikeli geçiş hücum setleri var ve yeri gelince kontra atak oynamayı da biliyor. esnek bir hoca, genelde 3-4-3 üzerinden ilerliyor çünkü ne olursa olsun bayern münih kadar dominant bir kadro yok elinde, yeri geliyor 442 oynuyor avrupa'da. bana göre izlemesi keyifli bir hoca.
    transfer dönemi boyunca kerem demirbay için özellikle izledim leverkusen'i gerçekten tebrik edilecek işler yapıyor.

    bayern münih ve real madrid'in yakın zamanda teknik direktöre ihtiyacı olacak. ufak çaplı bir teknik direktör savaşı izlenebilir. kim alırsa da gayet iyi iş yapmış olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın