• 224
    bayernin grubu süpürmesi her türlü işimize gelir o yüzden özellikle united ve kopenhag maçlarını içerde dışarda yenmeleri lazım. dün gruptaki 4 takımın da maçını izlemiş oldum kısaca yazayım.

    bayern bildiğimiz bayern değil gruptaki rakipleri de kendilerinden geride olsa da bu sezon 6da 6 yapamama ihtimalleri var diyebilirim. bu konu rakiplerle değil münihin kendi durumuyla ilgili, grupta 6da 6 yapsalar bile bu sezon yarı final ve final görme ihtimallerini düşük görüyorum.

    united zaten yaklaşık 7 8 senedir eski united değil ancak son birkaç sezondur iyice girdaba sürüklendiler. önümüzdeki yıllarda da bu durumu aşabileceklerini düşünmüyorum. buna rağmen belli bir seviyede tuttukları kadro kalitesi ve oyuncuların şampiyonlar ligine özel motivasyonuyla grupta sorun çıkaracakları belli, bayerne ne olursa olsun deplasmanda 3 atabildiler. casemiro ve rashford takımı alt seviye bir premier league takımı olmaktan alıkoyuyor. bunların olmadığı senaryoda maç oynayabilsek bizim adımıza şans olurdu.

    kopenhag kesinlikle şampiyonlar ligi takımı değil united ve bayernden içerde dışarda puan alabileceklerini sanmıyorum. bizim deplasmandan aldıkları puan onlar için altın değerinde oldu. bu motivasyonla gidebildikleri yere kadar deneyecekler. farkında değiliz belki ama özgüvenlerini yerine getirdik. dün akşam 3 atıp yollasak ciddi şekilde grupta 0 çekme ihtimalleri vardı keza biz kaybetseydik bizim için de bu ihtimal vardı.

    bizim takımı değerlendirmeden olayı açıkça söyleyeyim. bir mucize olmadıkça yani içerde bayerni unitedı yenmek veya deplasmanda united beraberliği kopenhag galibiyeti almak gibi biz üçüncülük için oynamaya devam ederiz. zor zamanlar yaşayan bayern ve özellikle united bile bize göre çok daha kaliteli çok daha tempolu.

    üçüncülük ise bana göre tek maçta dahi alınabilir. aralık deplasmanında kopenhagı yeneceksin ki ne kadar zor olabileceği dün açığa çıktı. veya içerdeki united maçını kazanacaksın deplasmanda kopenhaga yenilmeyeceksin. 4 veya 5 puan bu grupta üçüncü yapar bizi.

    onun dışında ikincilik için evde unitedı yenip, bayernden 1 puan alıp deplasmanda unitedla berabere kalıp kopenhagı yenmek gerekiyor. 9 puan bu grupta bence ikinci yapabilir. bu durumda united kopenhagı 2 maçta da yense 7 puana(bizle kendi evinde berabere kalması lazım) ulaşıyor ve içerdeki bayern maçını kazanırsa ancak çıkabiliyor. kısacası ikincilik ihtimalimizi yüzde bir olarak ancak görüyorum.

    kalan maçların hiçbirini kazanamaz ve beraberlik de alamazsak deplasmanda kopenhaga da yenilmemiz halinde ise grupta 1 puanla sonuncu oluyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın