• 26
    var olduğunu görmemek için kör olmak lazım. bu bizim taraftarımıza özel değil fenerbahçe'de de var ya da bugüne özel değil geçmişte de vardı.

    benim görebildiğim altında yatan iki ana sebep var: bir- etiketçilik iki-benliğe duyulan nefret. birinci aslında ikincinin de dolaylı sonucu.
    bu millet kendini aşağı görüyor. herhangi bir şeyi batılı kadar yapabileceğine inanmıyor. bu da imparatorluğun son yüzyılından beri böyle süregelmiş. aşağılık psikolojisinin emareleri her yerde, futbol da bundan ayrışmıyor tabiki.

    her gelen yabancı futbolcuya 'cehennem atmosferimiz nasıllll' diye sorup onay beklemek de bu ezikliğin başka bir tezahürü mesela.
    bugün dünyanın hiçbir yerinde kerem aktürkoğlu istatistiğinde bir futbolcuyu, üstelik 3 gün önce 2 gol 1 asist yapmışken üstelik maçta da öyle fahiş bir hatası yokken ıslıklamanın mantığını açıklayamazsın. bugün icardi de muslera da kerem'den çok daha kötüydü. üstelik biri maçı verdi diğerinin kötülüğüne sebep ise vücuduna yeterli özeni göstermemesi. ama kerem kadar göze batmaz.

    burak yılmaz şampiyonlar liginde gol kralı olurken sadece gol atıyor diye yerin dibine sokulurken drogba hava topu indiriyor diye kraldı. sabri sarıoğlu-linnes performans farkları arasında sabri dani alves kalır mesela fakat taraftar 'kuzeyli ahlakı abi' diye takılır. örnek sayısız ya.

    bu topraklara avrupadaki tek kupa 8 yerli başlarında türk hoca ile geldi. kerameti kendinden menkul kendine yangıncı diye bir ad bulmuşlar bugünkü kadar pervasız olsa o da olmazdı da o başka bir başlığın konusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın