resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2616
    işin savunma kısmı için tek bir eleştirim olamaz. ancak oyun kurulumunda galatasaray’ın asıl sıkıntısı nelsson’dan başlıyor. neredeyse sıfır risk alan , top sürmekten imtina eden, dikine pas denemeyen bir hale büründü. baskı geldiğinde en kötü tercihleri yapıyor. ilk transfer edildiğinde çapraz topları ümit vaadediyordu, şimdilerde onu dahi kullanmıyor.

    toplu oyunda kendisini geliştirmek zorunda. başa güreşen ya da baş altı takımlarda oynuyorsanız, sadece yana ve geriye oynayarak oyun kurulumuna katkı veremiyorsunuz, yeterli olmuyor. takım arkadaşınızın zayıf ayağına attığınız kötü paslar bile gelip bir iki sekans sonrası takımınızın başını yakabiliyor.

    ekleme: stoper tandeminin sık değişmesinden yana değilim. ancak nelsson’un yukarıda bahsettiğim durumunu rakipler de geçen sezon itibarıyla çözdüler ve sürekli oraya yönlendirme yapıyorlar. nelsson’un , davinson’a nazaran çok daha iyi ve daha dengeli bir savunmacı olduğunu düşünsem de kısa-orta vaadede davinson’un oyun formatımıza uygunluğu ve toplu oyunda başarabildikleri sebebiyle formayı alacacağını öngörüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın