resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7879
    kendisi hakkında "gitmesi gereken hocadır" eleştirisini (!) gördüm ya, artık ne desek boş olacak.

    daha 1 sezonda kırılmadık rekor bırakmayan, galatasaray tarihine şimdiden adını yazdıran, futbolcu ve adam yönetimi üst düzey olan, 2 sezon önce yaşadığımız rezaletleri ve yılgınlıkları bir bir silen kendisi değilmiş gibi, takımın başında çıktığı ilk şampiyonlar ligi grup maçında 2-0'den dönmemize rağmen kendisi hakkında "gitsin" denebiliyor. bakın bu eleştiri falan değildir, bu galatasaray karşıtlığıdır benim nezdimde. okan hoca'ya "takımın vizyonuna yakışmıyor, gitsin" diyenle ne futbol konuşurum, ne de galatasaray'ı.

    kaldı ki fikstür belli olduğunda ilk maçı içeride kopenhag ile oynamamızı ben handikap olarak görmüştüm. çünkü direkt rakibin ve daha sezonun nispeten başı. takım forma girebilmiş değil. evet kazansan belki muhteşem bir avantaja çevireceksin bu durumu fakat görüldüğü gibi öyle kolay olmuyor.

    ayrıca 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçına da bence muhteşem başladık. ön alanda ısıran, basan, her topa 3 kişi saldıran bir görüntümüzle ve bu isteğimizle topları kapıp çok net fırsatlar da yakaladık. kerem'in şanssız gününde olması, yine rakibin tamamen şans eseri bulduğu gol ile zor bir duruma girdik. fakat hem hoca hem de takım yine de buradan dönmeyi bildi.

    ben okan hocam'a sonuna kadar güveniyorum. grubu 1 puanla sonuncu bile bitirsek kendisine güvenim sonsuz. bugün sahada ne oynadığını bilmeyen, bir oyun kimliği olmayan bir takım yoksa bu kendisi sayesinde.

    fakat düşüncem ve tahminim o ki okan hoca'nın kafasını karıştıran, onu ikilemde bırakan en büyük husus mertens. kesse bir türlü, kesmese bir türlü. fakat şampiyonlar ligi maçlarında, özellikle de manu ve bayern'e karşı bence mertens sahada olmamalı. evet sahada olduğunda, örneğin ligdeki samsunspor maçı gibi, 2 asist yapıp farkını ortaya koyabiliyor lakin şampiyonlar ligi'nde daha çok koşma, daha çok mücadele etmemiz şart kere şart. torreira, oliveira, ndombele 3lü orta sahası da bizim reçetemiz olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın