resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7878
    gitsin demek büyük ayıp ve galatasaray'ı da içten bitirme çabasıdir. saçmalamaya gerek yok. ama eleştirilecek net noktaları var.

    bunların başında onca transfer yapılmış ama hiç bir yeni oyuncunun ilk 11 çıkamaması birinci faktör.

    ikincisi, çok fazla bireyselciliğe güvenen bir oyun anlayışı. evet çok yıldız ve ultra yetenek var takimda. ama bir gün icardi, ertesi gün kerem, sonra ziyech, bu maç özelinde sasha ve tete... nereye kadar? bak tüm bu yetenekler çalıştı ama muslera tek başına el frenini çekip iki gole sebep oldu. o kısım niye çözülmüyor mesela? muslera kısa top atacaksa deplase olmuş oyuncuyu niye bulmuyor? oyun görüşü iyi değil muslera'nın ama hala ısrarla pas vermesi bekleniyor. ileride de icardi var bu arada... atsan yapişacak topa. okan hoca bunu çözmeli net. çok bireyselci bir takıma ðönüşüyoruz. böyle gidemez bu iş.

    üçüncu faktör ise tempolu bir takım değiliz ama rakip tempo yapınca gaza gelip o oyunu benimsiyoruz. biz orta tempo ve yüksek teknik takımıyiz. rakibe bunu domine etmeli ve sıkı teknik kapasitemizle karşı takımı sindirmeliyiz. ilk 15 dk kopenhag maçi örneğindeki gibi. akabinde rakibin oyununu benimseyince dk 15-25 arası izledik sahada olan biteni. halbuki teknik takimlarin bir çok alternatif şansı olur. kur üçgenlerini, kaçır boşa adamıni vs. kısa pas oyunu yemiyorsa uzun topa çevir oyunu. teknik oyuncu sadece tiki taka yapacak degil ya... oyun repertuarını artırmalı hocamız.
    (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın