resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7870
    eleştirilmeyi sonuna kadar hak eden teknik direktörümüz. "yedirmeyiz, yutturmayız" tayfası hamaset yapıyor. yiyen yutan yok; son derece haklı eleştiriler var sadece.

    galatasaray'ın şampiyonlar ligi listesinde yer alan 9 yeni transfer var (kaan ayhan'ı ve icardi'yi yeni olarak saymıyorum). bu 9 oyuncudan dün 3 tanesi sahada, 6 tanesi yedek kulübesindeydi. günay'ın ve bakambu'nun şampiyonlar ligi için alınmadığını kabul etmiş olalım (her ikisiyle ilgili görüşlerimi sonra yazacağım). yedek kulübesinde oturan davinson, ndombele, tete ve zaha şampiyonlar ligi için yapılmış transferler. galatasaray'ın bu arenada kaderini belirleyecek en önemli maçta bu dört oyuncunun yedek kulübesinde ne işleri var? tutturulmuş bir "hazır değiller, oynacak halleri yok". ndombele iki haftadan fazladır takımla antrenman yapıyor, tottenham'la da resmi maç oynamadı ama takımla beraber çalışan oyuncular arasındaydı. galatasaray teknik heyeti bu oyuncuyu bu maça hazır hale getirmek zorundaydı. ama mesele hazır olma-olmama meselesi değil. okan hoca "aman tadımız kaçmasın" teknik direktörlüğü yapıyor bu sezon. ödü kopuyor mertens üzülecek, kerem kırılacak, nelsson bozulacak diye. premier ligde bu sezon resmi maç oynamış, kolombiya milli takımı ile iki maça çıktıktan hemen sonra istanbul'a gelen ve 5 gündür takımla olan davinson 90 dakika yedek kulübesinde oturuyor; biz sahada nelsson'un beş karış surat eşliğinde oynadığı kabız futbolu seyrediyoruz. şaka mı bu? takımda üzülen üzülürsün, kırılan kırılsın, bozulan bozulsun. yeter yani. her şeyi geçtim; 4 haziran akşamı biri çıkıp "galatasaray 20 eylül tarihinde kopenhag'a karşı şampiyonlar ligi maçı oynayacak, orta sahası da torreira-k.demirbay-mertens üçlüsünden oluşacak" deseydi, kaç kişinin içine sinerdi bu durum sözlükte? dün sahaya bu orta saha üçlüsü çıktı ve burada hala bazıları "yanlış bir şey yoktu dün akşam, sadece şanssızdık" masalını okumaya devam ediyorlar. ilk 20 dakika oyunun hakimiymişiz. sen ilk 20 dakika oyunun hakim isen, rakip de 45 ile 65 arası bayıttı galatasaray takımını, top göstermedi. 11'e 11 oynarken maç 0-2 gerideydik, 10 kişi kalmasalardı görürdüm ben burada "namağlup hoca" diyenleri. baştan aşağı saçma bir ilk 11, baştan aşağı saçma bir plan ve hepsinden önemlisi "değişikliklerde geç kalmadık" diye bir de maç sonu demeci. işler yolunda giderken 45.dakikada değişiklik yapılmazmış, ikinci yarı en az bir 10 dakika izlemek gerekiyormuş. hiç kusura bakmasın okan hoca; bunlar sadece saçma avuntulardan ve takıntılardan ibaret.

    günay güvenç ve cedric bakambu konusuna gelince. bizim bu oyuncuları şampiyonlar ligi için almadığımızı hepimizin bildiği gibi ben de biliyorum. peki bu oyuncuları ligde kullanacak mıyız? muslera dün iki golde de tabiri caizse önce sıçtı sonra sıvadı mesela, ölümcül hatalardı. 23 eylül cumartesi günü başakşehir maçında hem muslera'yı dinlendirmemizi hem türk kuralı açısından rahatlamamızı sağlayacak günay'ı kalede görme ihtimalimiz var mı? yok, 0%. neden? ben bilmiyorum nedenini. muhtemelen benim varlığının farkında olmadığım bir galatasaray anayasasında "muslera ilk 11 oynar, ilk 11'den kesilmesi teklif dahi edilemez" şeklinde bir madde var. neden aldık o zaman ligin kurtarış yüzdesi en yüksek türk kalecisini? sadece 3-5 tane kupa maçında oynatmak için mi? gelelim bakambu'ya. icardi antep deplasmanında çok sert ve sakatlayıcı bir darbe aldı. samsunspor maçında ağrı eşliğinde 90 dakika oynadı. neden? bakambu en azından bir yarım saat ligde icardi'yi dinlendirmemizi sağlayamıyor mu? sağlayabiliyorsa, neden icardi'yi dinlendirmedik samsun maçında? sağlayamıyorsa, samsunspor maçında bile yarım saat iş göremeyecek bir forvet nasıl galatasaray'da icardi'nin yedeği? icardi'nin samsunpor ve kopenhag maçlarında 180 dakika oynamasının ve bakambu'nun bu iki maçta 0 dakika almasının hiçbir mantıklı izahı yok.

    okan hoca önce değişmek, sonra bazı şeyleri değiştirmek zorunda. 2022-2023 sezonu acısıyla tatlısıyla bitti. mertens'i de, kerem'i de, nelsson'u da, diğerleri de 2022-2023 sezonu için sözleşmelerinde yazan yıllık ücretlerini aldılar, şampiyonluk primlerini de aldılar. ödüllendirildiler gerektiği kadar. ama 2023-2024 sezonunda ödül almalarını gerektiren hiçbir şey yok. galatasaray orta sahasının ana planında 36 yaşında mertens'in olduğu bir durumun mantıklı ve makul olduğunu kimse bana kabul ettiremez. davinson'un, ndombele'nin, tete'nin, zaha'nın 20 eylül tarihinde hala yedek kulübesinde olmalarını mezarından ali sami yen çıkıp gelse alkışlamam. mantıklı bulmam, eleştiririm. kimsenin de eleştiri getirenlere laf söylemeye hakkı yok. yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın