resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7867
    galatasaray'ın 2023/24 sezonundaki kadrosunu da misyonunu da kaldıramayan teknik direktör.

    evinde çıkacağın, milletin muhteşem gazlı geldiği ve grupta içerde yenmek zorunda olduğun mutlak rakibinle oynadığın ilk şampiyonlar ligi maçında, 4-2-3-1 ile sahaya çıktıysan senden galatasaray hocası olmaz. 4-2-3-1 gibi anadolu takımı sistemlerini türkiye ligi'nde uygulamaya devam edebilir.

    evinde mutlak yenmen gereken rakipten korkuyorsun resmen. çift ön libero ne demek yahu, resmen takımı ikiye böldü, 6 tane oyuncumuz (savunma dörtlüsü ve önündeki 2 oyuncu) geride, 4 tane oyuncumuz ilerde. ne bağlantı yapacak adam var ne de öyle bir felsefe var.

    madem takım hazır değil neden tempolu oyun oynamaya çalışıyorsun, elinde 2 beden büyük forma giyen icardi, 37'lik ihtiyar delikanlı mertens, koşarken zorlanan ziyech var. bu ne biçim 11 seçimi, ligde kalite olarak bariz üstün olduğun derbi maçında oynatıp havalı havalı pozlar verdiğin barış alper yedek oturuyor. madem tempo ve fizik istiyorsun oynat barış alper'i. taraftar baskısından mı çekindin yoksa?

    galatasaray hocası doğru bildiğini yapar, taraftar çıkıp ziyech, tete varken ne barış alper'i kardeşim diyecek. bunu kendisi de biliyor ve barış'ı oynatmıyor. yoksa eminim içinden içinden barış'ı oynatmak çok isterdi bugün. iyi ki oynamadı o ayrı mevzu, durduk yere sinir katsayımız bi bu kadar daha artmadı.

    elindeki topçuları tanımayan ve yeni şeyler denemeyi bilmeyen bir hoca kendisi. çok ama çok net bir 3'lü beki olan angelino'yu alıp 4'lüde oynatmak üzerine sezon kurguluyor. 8,5 oynayan kerem demirbay'ı alıp kaleden uzak, çift ön liberonun biri olarak oynatıyor.

    geçen sezon gayet iyi performans veren ve şampiyonlar ligi tecrübesi çok yüksek olan oliveira'yı saçma sapan şekilde kesen, zaniolo gibi bir adamın gidişini isteyen bir hoca. zaniolo olayının %100 gerçek olup olmadığını bilemediğim için kendisine bu konuda bir eleştiri yöneltmek istemiyorum fakat bana deseler ki "okan buruk zaniolo'yu kendi sistemine uygun görmediği için gidişini tercih etti." yemin ederim inanırım. herkes de inanır. bugün kopenhag karşısında zaniolo gibi kuvvetli, süratli ve ayağına hakim adamımız olsa bu maçı rezil oynasak bile kazanırdık. avrupa'da zaniolo gibi adamlarla başarılı olursun, rashica gibi tiplerde aklın kalıyorsa senden büyük takım hocası, şampiyonlar ligi hocası o-la-maz.

    geçen sene icardi'nin sırtında elinde ligin epey üstünde bir kadroyla şampiyon oldun. kusura bakma ama hamza hamzaoğlu bile elinde muslera ve sneijder var diye şampiyon olabiliyor bu ligde. pek bir kıstas yok yani, zaten geçen seneki takımı kendi haline bıraksan en kötü 2. olurlardı.

    üstüne çooook şey söylenir de, artık çok konuşmaya gerek yok. bu sezonun başından beri, sezon daha başlamadan önce dahi yakın arkadaş çevreme okan buruk yetmeyecek, bu takıma büyük takım hocası lazım dedim. hala aynı görüşteyim, bu takıma risk almayı bilen bir büyük takım hocası lazım. türkiye liginde 4-2-3-1 oynayarak şampiyonluk kovalayan adamla şampiyonlar ligi'nde doğru topu asla oynayamayız. ayrıca ekibinde kim var kim yok çok merak ediyorum. kondisyoneri mesela kendisi mi getirdi çok merak ediyorum, temmuz'da gelen zaha gibi icardi gibi adamlar hala ama hala berbat durumda fiziken, yahu hiç mi çalıştırmıyorsunuz. hiç mi disiplininiz yok, hiç mi takip etmiyorsunuz bu adamları. bu adamlar neden hazır değil kardeşim çıkın hesap verin. "oyuncu çalışmazsa hoca ne yapacak?" falan gibi soruları da kabul etmiyorum. hoca seve seve çalıştıracak kardeşim. bana göre okan buruk karşısında hiçbir oyuncu almak istemiyor, o yüzden de kilo vermesi gerekirken künefe gömen, iskender gömen adamlara "afiyet olsun paşam bi duble de benden ye." muamelesi çekiyor. görünen o yani.

    çok uzattım, gitmesi gereken hocadır. uzun lafın kısası bu. "şampiyon hocayı nasıl gönderirsiniz!!?" diyenler için de şunu söyleyeyim, galatasaray büyük takımdır. öyle türkiye'de büyük denenler gibi değil, avrupa seviyesinde büyük takımdır. bayern münih şampiyon olduktan sonra menajerini yetersiz bulup kovuyorsa, sen de hocanı kovacaksın. derinlemesine bakacak ve karar vereceksin, bu hoca şampiyonlar ligi'nde bizi ileri götürmez diyorsan hiç şampiyon demeyip kovacaksın yerine uygun adam bulacaksın. galatasaray "hocam bugünleri atlatacak, herkesi yenecek" tarzı temennilerle hoca çalıştıran bir kulüp o-la-maz. o bahsedilen bugünleri atlatmış ve ya galatasaray başında dahi olsa sıkıntısız, düzgünce atlatan adamların yeridir. mevzu kendi evinde kopenhag'a karşı kötü oynaman, yenilmen değil kendi evimde kopenhag'dan korkman. o bahsedilen günleri atlatamamış adamların yeri yok, şampiyon hoca da olsa göndereceksin, o günleri atlatıp gelmek için uğraşsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın