resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7858
    oyuncu değişim süreci/zamanlaması sorunlu hoca.

    40. ve 60. dakikalar arası, zorlu maçlarda oyuncu değiştirme bir türlü zamanında ve doğru yapılmıyor. bu sürekli devam eden sistematik bir sorun. bir türlü düzelmiyor. 2 sebep olabilir:

    1-)sanıyorum yardımcıları irfan hoca ve ekibinin istişare yapılıp taktikler çizip değişikliğe karar vermesi uzun sürüyor. yavaş bir işleyişleri var gibi. okan buruk da buna müdahale edemiyor. ama büyük hoca olmakistiyorsa 2. dakikada bile müdahale edebilmeli, yardımcıları kendisine adapte olmalı.

    ya da

    2-) bir felsefe benimsendi. türk tipi “come back” yapabilmek için 70-90 arasını değiştirilmiş diri bir takımla ve yeni taktikle giriliyor ve rakibin yorgun ve çözümsüz kalacağı varsayılıyor. ama bu takımı tek planlı yapıyor. anadolu takımlarına karşı bu tek plan yürür ama dişli rakiplere karşı bu yürümez.
    galatasaray’ı çok tahmin edilebilir yapıyor. artık anadolu takımları bile değişiklikleri ikinci yarı başında yapıp, galatasaray’ın düşüp kenar yönetiminin seyrettiği zaman diliminde yüklenip işi bitirebilir.

    bu bir okan buruk istifa veya kötüdür yazısı değildir. bu bir üzerinde ısrar edilen yanlışı işaret etme yazısıdır. geçen yılki beşiktaş, 2 molde ve kopenhag maçları sırasında bu yanlışta ısrar edildi. manchester veya bayern acımaz, 5 dakikada 5 tane atar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın