resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7851
    bugün alınan 1 puan kendisini kurtardı. mağlup olmuş olsak şu an öyle böyle tefe konmamıştı. bir değil birden çok daha fazla hatası var bence bugün.

    1-fiziksel olarak takım iyi değilken bu kadar yüksek tempo ve pres neden? mesela neden haddimizi bilmiyoruz yavaş oynamıyoruz?

    2-hücumdaki 4 oyuncunun savunma yardımı sıfır ve orta sahada demirbay torreira oynuyor. sol bekin angelino, takımın bireysel savunması iyi değilken takım savunması da çok kötü. tüm bunlara rağmen kopenhag gibi fiziksel kapasitesi yüksek takıma yüksek tempo ve presle oynamak neden? kağıt üzerinde olduğu gibi sahada da yanlış olduğu görüldü.

    3-ilk yarı iç saha gazıyla bir sürü pozisyona girdik onlar gol olsa okan hoca kral olurdu ama bu oyundan bağımsız bir şey yine. bu kadroyla doğru oyun mu oynanıyor emin değilim. sene başından beri oyunun iyi olmadığı ortada. bugün de değildi.

    4-rakibimiz bizden daha genç ve 10 km daha fazla koşuyor. şampşyonlar liginde kalite ile kazanabileceğimiz ender maçlardan biri kopenhag ama kazanamadık. ne bayern ne manuyu kaliteyle yenemezsin çünkü adamlar fersah fersah daha kaliteli.

    5-kerem çok kötüyken neden o kadar geç çıkıyor? geride olmasak anlarım da hem savunmada iyi değiliz hem hücum edemiyoruz. bu takım 3lü orta saha olmadan oynayamaz bu oyuncularla. hele şampiyonlar liginde.

    6-sergio ne yaptı da bu takımı geçen sene şampiyon yapan takımda yokmuş gibi silindi. kerem demirbay’dan kötü olduğuna inandıran ne mesela? bu kadar ezbere karar verirlerse oyuncuların inancı da azalır hocaya. önce adalet olacak. sergio bu takımda mecburen oynar, oynamalı.

    7-hazır denilen zaha ayakta zor duruyor. adamın hazır olmadığı ortada. bu şekilde oyuna alınmasının gereği yok. 2 kez takımla çalıştı adam, fiziksel olarak çok geri gitmiş zamana ihtiyaç var ama o maç bu maç değil.

    8-angelino çok yanlış bir tercih oldu bu takıma maalesef. dengeli ya da savunma kabiliyeti yüksek bir bek alınmalıydı. alındıysa da bu adamın verimli olacağı bir set kurgulanmalı ama ortada bir şey yok. bu şekilde oynatılırsa emre taşdemir’den fazlası olmaz.

    9-değişiklikler rezalet ötesiydi. bir ara nelsson çıktı ve torreira stoper oynuyordu. herhangi bir mantığı yok bunun. bir de stoperi forvete atsa tam fatih terim hareketi olacaktı. fatih terimcilik oynama lütfen hocam.

    bu kadar hataya rağmen puan aldık. dünyanın en şanslı hocalarındansın okan hocam. eğer buradan ders almazsan zor olur bence senin için. ortada oyun yok ve hocanın pozitif etkisini göremiyorum ben maçta. değişikliklerle geri gitmemeli takım.

    (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın