resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7839
    yine ezberden yapılan yorumlarla insanların akıl vermeye çalıştığı canm hocamız. kendisi çoktan oyun sistemini değiştirmeye başladı bile ve son iki maçta bununla ilgili iyi sinyaller verdi.

    (bkz: 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçı)
    (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)

    basitçe anlatmak gerekirse geçtiğimiz sezon galatasaray iki beki de kanat beki gibi kullanıp kanatları içeri sokuyordu ve icardi ve mertens'le birlikte 6 kanala birden oyuncu sokabiliyordu. bu gerçekten durdurulması çok zor bir hücum şablonu yaratıyor ancak kontralara karşı defansta çok eksik yakalanmamıza sebep oluyordu. okan hoca bu şablonu değiştirdi. şu anda boey'i daha defansif kullanıyor mesela. millet hoca 3'lü defansa döner mi diye düşünürken kendisi çoktan 3'lüye döndü bile ama farkında değiliz. oyunu solda angelinho'yla genişletip sol half space'e kerem'i sokuyoruz. sağda ise tete-ziyech'le oyunu genişletip mertens'i sağ half space'te kullanıyoruz. samsunspor maçındaki ikinci golü açıp bakın tam olarak bu şablonla sahaya dizilmişken mükemmel bir set oyunu golü attık mesela. şu anda takım set oyununa geçtiğinde tıpkı city, arsenal gibi elit takımların yaptığı şekilde, 3-2-4-1 olarak diziliyor mesela. bu okan hoca'nın avrupa futbolunu ne kadar iyi takip ettiğinin bir göstergesi zaten bence.

    kopenhag maçının ilk yarısında önde pres yapmada, set oyununda, kopenhag'ın hızlı ataklarını karşılayıp atak devamlılığını sağlamada, pozisyon üretmekte çok iyiydik. ancak kopenhag maçın ilerleyen dakikalarında bize önde bastığında ne kadar zorlandığımızı çözdü. maalesef kopenhag'ın önde yaptığı baskıya çözüm üretemedik çünkü bu tarz durumlarda kısa pasla çıkma pratiğimiz pek yok. sürekli kısa pasla çıkmaya çalışıp topu kaybettik. ama zaten bunu elit seviyede yapabilmemiz için geriden topu oyuna sokan bütün oyuncularımızın bu işi çok iyi yapabilmesi gerekiyor. özellikle muslera ve nelsson bu konuda sıkıntı yaratabilen isimler. zaten ilk golü de bu sayede yedik. belki önde baskıya normalde yaptığımız gibi uzun vurarak yanıt versek düşen topları toplayıp çok daha fazla atak yapabilirdik.

    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı'nda kendisini eleştirebileceğim tek şey ise geçen sene çok iyi oynayan ve bu şablona çok uygun olan kazımcan'ı oynatmaması, birde ziyech'le başlamakta aceleci davranması. kazımcan için çok kesin konuşamıyorum bu arada. sonuçta onu antrenmanlarda izleyen ve ne durumda olduğunu gören de okan hoca. veya belki de angelinho'dan beklentileri çok daha farklı ve angelinho bunları karşılayabiliyor olabilir. ancak bütüncül olarak baktığımda takımımızın başında gerçekten avrupa standartlarında futbol oynatan ve giderekte gelişen, geliştiren bir hocamız olduğu için çok çok mutluyum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın