• 12
    2023/2024 sezonunda, ligde ve kupada galatasaray’a forma sponsoru olan şirket.

    sponsor tanıtım toplantısında, sahibi/yöneticisi ali koç’u cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğanın yanında elleri cepte dolaştığı için eleştirdi.

    bana göre son derece doğal karşılanması gereken bir hareket. bunun akp/rte sevip sevmemeyle alakası yok. cumhurbaşkanı mevkine karşı saygılı olunmalı diyerek ahlaki ve rasyonel olarak haklı bir temele oturtmuştur.

    konu galatasaray’ı kurum olarak bağlamaz. galatasaray yalnız formasını reklam logosu kondurarak kiralamamış, ayrıca sponsor toplantısında basının önünde konuşma süresini de kiralamıştır. o süreyi alan sponsor kişi sadece kendisini bağlayan konuşmasını yapar, isterse şiir okur, türkü söyler. bizlerde o gelen paralarla galatasaray formasında yıldızları seyrederiz.

    yapılan konuşma ise hem taraftar bazında hem de ticari olarak kendi açısından son derece doğrudur.

    taraftar olarak düşünecek olursak, ali koç , yönetici ve başkan olduğu süre boyunca, galatasaray’a karşı, büyük bir kibir ve küstahlıkla, etik ve sportmenlik dışı hareket ve söylemleriyle büyük bir nefret oluşturdu. galatasaray taraftarları haklı olarak kendisinden nefret ediyorlar.bu nefret hayatının sonuna kadar galatasaray taraftarı tarafından her fırsatta suratına haykırılacak. ama bunu kendisi istiyor, kendi oluşturdu, hatta bundan zevk bile aldığını düşünüyorum. sponsor kişi de bulduğu kendi fırsatında kendine göre tepkisini verdi. rüzgar eken, fırtına biçer.

    sponsor firma, kendine göre ticari olarak da haklı. sponsorluğu firma olarak tanınmak ve galatasaraylı müşterilerini etkilemek suretiyle firmasının yararına verdi.. ama aynı zamanda sponsorluk paketine dahil olan sponsorluk toplantısında, firması yararına rte’ye olan bağlılığını, basın önünde dile getirip firması lehine avantaj yarattı. belki bir devletle işi hallolacak, belki bir iş/ihale alacak. kim sponsor şirket yöneticisi/sahibi olsa aynı şeyi yapar. biz buna ticaretin gereklilikleri diyoruz..
App Store'dan indirin Google Play'den alın