• 106
    bu maç için uzun uzadıya artılarımızdan bahsetmeye gerek yok. ben eksilerimizden bahsetmek istiyorum.

    bana göre en büyük eksiğimiz geçen sezona oranla rezil durumda olan takım savunmamız. hücum presi çok kötü yapıyoruz. sürekli presimiz kırılıyor ve rakip takım kolaylıkla boş oyuncusunu buluyor. bu noktada ilk haftalarında 22-23 sezonunda da aynı sorunu yaşamıştık. ancak sonrasında takım toparladı. açıkçası kophenag'ı hiç bilmiyorum. nasıl bir oyun oynuyorlar, hızlı futbolcuları var mı... anca danirmarka ligi 8.haftada ve bize göre epey hazır bir takım olacakları kuşkusuz. bu noktada ben okan buruk'un yerinde olsam sol bekte kazımcan'ı kullanırım. hem sert, hem yakın savunmada oldukça iyi, hem hızlı, hem de tempolu. üstelik ayağı da düzgün. galatasaray'ın futboluna malesef angelino'dan daha uygun. bu sezon daha alınırken hatalı olduğu belli olan tek transferimiz angelino diye düşünüyorum. tabi ligde oldukça fayda sağlacaktır fakat oyuncunun motivasyonunun şampiyonlar ligi olduğu düşünülürse oynadığı taktirde yumuşak karnımız olacaktır. davinson form olarak ne seviyede bilmiyorum fakat hazırsa baskı yapacağımız da ortadayken henüz partnerlerini tanımasa bile onunla başlama riski alınabilir. neticede hızlı, atlet bir oyuncu ve bozuk pres düzenimizde arkaya kaçacak rakip oyuncuların kademesine girecektir.

    bu noktada bir diğer eksiğimiz, hazır bir takım olmamamızdan bahsetmek gerek. ndombele, zaha, ziyech ve davinson gibi bölgelerinde takımın seviyesini arttıracak futbolcularımız var. kerem'i de bu yapı içine entegre etmek gerek. arzulanan düzeye 8-10. hafta gibi ulaşacağımızı düşünüyorum. ön elemelerde oynadığımız molde ve zalgris maçlarında yanımızda olan şans şu 1-1,5 aylık süreçte yanımızda olursa sonrasında futbol kalitemiz epey artacaktır.

    aklımdaki 11: muslera - kazımcan, abdülkerim, davinson, boey - torreira, ndombele, aktürkoğlu, demirbay, ziyech - icardi
App Store'dan indirin Google Play'den alın