resim
José Ángel Esmoris Tasende
Takım:Roma
Mevki:Sol Bek
Yaş:27
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 756
    savunma ile ilgili temel sıkıntısı uzak savunuyor olması. geçen yıl adekugbe’nin en çıldırtan yanı da buydu. çizgideki rakibe 10 metre uzaklıkta savunur, rakip istediği gibi kenarda at koştururdu. biz tempolu, baskılı, ısıran bir oyun oynuyoruz oysa. rakibe hep temas etmeliyiz, özellikle bekler. hep rahatsız etmeliyiz. bu yüzden kazımcan istiyor taraftar aslında. çünkü genç, fiziksel kalitesi iyi, hevesli ve ısırıyor. maalesef angelino savunma yapmayı sevmiyor. dolayısıyla da o kadar hevesli ve ısırgan değil. fiziksel özellikleri de bu anlamda eksi yazıyor tabii.

    peki bu onun suçu mu? hayır çünkü alırken zaten nasıl bir adam aldığımızı biliyorduk. getirilerini ve götürülerini biliyorduk yani. dolayısıyla kendisinin savunma zaafını bir şekilde takım olarak çözmeliyiz. ben angelino’nun pas kalitemize ve geriden çıkışlarımıza katkı sağladığını düşünsem de şu ana kadar hücumda da kendisinden beklenildiği gibi yararlanamadık. burada da sıkıntı şu ki kerem iyi oynadığında dahi oyun profili olarak bekini oyuna sokan bir adam değil. çünkü kerem topu çizgiden bir an önce merkeze taşımaya çalışıyor. direkt oynuyor. kendisi de sıfıra inmediği gibi bekini de sıfıra indirmek gibi bir huyu yok yani adamın. yine de angelino’nun rahatlıkla gol yapılacak birkaç ortasının da gole çevrilemediğini söylemek gerek. çoktan asist yazmaya başlamıştı yoksa hanesine.

    angelino daha iyi olacaktır ancak okan hoca da angelino’nun en azından tekniğinden yararlanacak şablonları bulmalı. aksi durumda savunmada her zaman soru işareti olacak bir angelino’nun hücumundan da yararlanamazsak göze batmaya devam eder. özellikle de yabancı sınırıyla uğraşırken ve geçtiğimiz sezonu çok üstte bitiren bir kazımcan kenarda beklerken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın