• 179
    fenerbahçe futbol takımının bütün defolarının ortaya çıktığı maç.

    öncelikle en bariz sıkıntısı 1. bölgeden top çıkarıp hücuma yerleşebilmek. ne ayağı düzgün bir stoperleri var ne de bağlantı olup oyun kurabilecek, iyi top kullanan orta sahaları. antalyaspor özellikle maçın ilk üçte birlik bölümünde 2. bölgeye kadar geçmelerine dahi izin vermedi. sonuçlandırılamayan atakların hemen hemen tamamında dönen topları geri toplayıp yeniden yerleşik hücum yaptılar. üstelik defanstan topla çıkarken becao'yu top kullanmaya zorlamaları da epey can sıkıcıydı fenerbahçe adına. becao top kullanma konusunda bana aykut erçetin'i hatırlattı * .

    ikinci büyük defoları ise uzun oynamaya çalıştıkları anlarda ortaya çıktı. senin dzeko gibi bir kulen var ön hatta. ama ne ona düzgün uzun top atabilen bir savunmacın/6 numaran ne de onun indirdiği topu kovalayabilecek bir pır pır kanat forvetin yok. fred ve szymanski de uzun toplarda topu rakibin indirme ihtimaline karşı o kadar derine inemeyince uzun topla kaliteli atak kurma şansın da kalmıyor.

    üçüncü olarak zajc ve szymanski oyun kurulumunda halı saha topçusu gibi dolanıyor. bu kadar defoyla büyük takım oyunu oynayamazsın arkadaş. göreceğiz ki bütün iç saha maçlarında bu sıkıntıyı çekecekler.

    anadolu kulüplerine açık çağrımdır. ferdi-tadic kanadını doğru kapatıp dribbling ile çıkmasına izin vermeyen, uzun topları becao'nun kullanmasını sağlayan, yere düşen topu szymanski ve fred'in ön alan presini kırıp çıkarabilen ve geçiş yemeyen her takım feneri madara eder. bu söylediklerimi yapmanın en iyi yolu da 3'lü savunma, defansif bir rwb, kadife bilekli bir 8'den geçer. umarım geçen sezonki gibi eksiklerini fark etmeleri 15 hafta sürmez.

    naçizane maç analizimdir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın