resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7712
    görüyorum ki okan buruk’un kalıplara bağlı kalmayan esnek futbol anlayışı bir eksiklik olarak görülüyor. birçoğumuzun okan hocanın futbol felsefesine dair en beğendiği özelliği de esnek olması. oyun ne gerektiriyorsa onu oynatıyor. gerekirse kamyon çekip bekliyor, gerekirse haldır haldır hücum yapıyor, gerekirse kontraatak kovalıyor, gerekirse pas yapıp oyunu tutuyor.

    katı bir futbol anlayışını benimseyen hocalara her zaman soğuğum. şimdi varsayımlar üzerinden konuşup söylediklerimizi şekillendirelim. mesela bu kaliteli takımın başına okan hocayı beğenmeyenler kendi futbolunu oynatsın diye guardiola’yı isterler. guardiola’yı getirsen asla başarılı olamaz. çünkü her ne kadar başarılı bir hoca olsa da aşırı takıntılı ve istediği robotik futbolun dışına asla çıkmayan bir adam. ama ancelotti gibi yıldızları yönetmeyi bilen, elindeki kadronun durumuna göre oyununu şekillendiren bir teknik adam bu kadroyu uçurur.

    tek tip hoca isteme kriteri nedir bilmiyorum ama sadece iyi örneklerle “x futbolu” “ yball” gibi şeyler talep ediyorsanız “farioli futbolu” ya da “nuri şahinball” ’a da hazırlıklı olun.

    bir de el insaf okan buruk gibi neredeyse gittiği her takımda başarı yakalamış, teknik direktörlük kariyerinin en başından beri gittiği tüm takımlara iyi futbol oynatıp bir kimlik kazandırmış, oyuncu grubunu genelde iyi yönetmiş, tüm bunlar dışında galatasaray’ın her bir zerresine hakim bir adama da yetersiz demek ya da bu imada bulunmak bence gerçek taraftarım diyene yakışmaz. yerine gelecek yabancı bir teknik direktörün -deplasmanda 1 puan almak iyidir- mantalitesini görmek istiyorsanız eleştirmeye devam edin okan buruk’u.
App Store'dan indirin Google Play'den alın