• 75
    molde teknik direktörü galatasaray maçları için ''ben bizim gibi hızlı çoğalan ve hızlı geçiş yapan bir takıma bu kadar önde basmazdım." demişti ve bence doğru analiz yapmıştı. biz kayıtsız şartsız her takıma oyunun her anında o ön alan presini yapmaya çalışıyoruz. bence burada kritik adam torreira. eğer torreira üçüncü bölgeye kadar prese geliyorsa ve rakibin topu dolaştırma hızı iyiyse ya da çok direkt oynuyorsa o pres çöpe gittiğinde sıkıntı başlıyor. ondan sonra da galatasaray'ın stoperleriyle ikinci bölge arasında devasa boşluklar bulunuyor. stoperlerimiz kötü değil ama ağır. bu geçişlerde kompakt olamamayı tolere edemiyorlar. üstüne bizim 4-2-3-1'imizde bekler çizgiye açılıyor ve oyunu beklerden kurmaya çalışıyoruz. bu da top kayıplarında bizi merkezde daha çok eksik bırakıyor.

    ben kopenhag'ın bu defolarımızdan yararlanacağını düşünüyorum. molde maçları kadar şanslı oluruz olmayız, skoru alırız almayız bilemem ama özellikle takım defansında ciddi arızaları olan bir takımız. bakmayın siz çapsız anadolu takımlarına. ortalama üstü her avrupa takımı bu zaafiyetleri cezalandırır.

    önerilerim:
    1) 4-3-3 ya da 4-5-1'e geçip pozisyonel bir 6 numarayla merkezi doldurmak. tercihim o 6 numarada torreira olmazdı. torreira'yı daha rahat önde prese gönderip demirbay ya da kaan'ı 6 numaraya monte edebiliriz. üstelik 8 numarada oynayacaksa ndombele'nin de yükü hafifler. hücum kanatları da rahatlar. nedense hiç düşünmüyoruz bunu.
    2)guardiola'nın walker'i kullandığı gibi boey de geride süpürücü bek olarak oynatılmalı. boey'in hücum ve oyun kurma kalitesi zaten tartışılır. bence çok net bir defansif bek kendisi. bu maçlarda hem geçişleri savunmak hem de stoperlerin ağırlığını dengelemek için boey'i üçlü oynuyormuş gibi çakılı sağ bek olarak kullanmalıyız.

    ben yine de okan buruk'un bunları yapmayacağını klasik 4-2-3-1'le sahaya çıkıp ezberimizi oynayacağımızı düşünüyorum. o halde kazanan haklıdır abi. ama kazanamıyorsan ve bu bizim direkt hedef maçımız olduğuna göre eleştiriler de olacaktır. biz eninde sonunda o garabet 4-2-3-1'ten kurtulacağız. umarım çok canımız acımadan ideal doğruya ulaşabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın