• 65
    son zamanlarda çıkan ilk 11 değişmezse maalesef oyun olarak ezim ezim ezileceğimiz maç. belki yine kalitemizle kazanırız. icardi atar muslera tutar ama tekrar ediyorum ilk 11 mutlaka değişmeli.

    bunu testi kırılmadan maçtan önce yazalım da sonra yangıncı demesinler. ön elemelerdeki 2 molde maçı da aklımızda. biz tamamen futbolcu kalitesiyle geçtik. icardi onlarda olsa turu geçen molde olacaktı. molde'nin bile bizi fizik olarak ezdiği yerde kopenhag yakaladığını da atarsa hiç umulmadık bir skor alabiliriz.

    iddia ediyorum şu 11 çıksın skordan bağımsız olarak sahada üstünlük kuramaz hatta muhtemelen çok can sıkıcı bir maç izleriz. molde maçları gibi kazansak dahi diken üstünde bir maç izleriz. bu yazıyı da silmeyeceğim.

    şu an için muhtemel ilk 11'imiz
    muslera
    boey nelsson abdülkerim angelino
    torreira demirbay
    tete mertens kerem
    icardi

    şu takımın boy ortalaması muslera hariç 1,766. çoğu maçta da zorlanmamızın ana sebebi bu. zaten mertens ve torreria gibi 2 tane 1.70 altında adam varken üstüne angelino geldi. diğer oyuncular da 1.90 üzeri olmayınca sahada rakibe karşı çocuk gibi kalıyoruz. bu hava topunda da koşma mesafesinde de dezavantaj yaratır.

    6 ön eleme ve 4 lig maçı kimseyi kandırmasın. en ciddi sınav bu maç olacak. geçen sezonki bjk deplasmanını hatırlayın. eğer bu kadroda ısrar edilirse şampiyonlar liginde bizi en az o kadar berbat maçlar bekliyor.

    rakibin fizik gücüne cevap verebilmek için angelino yerine kazımcan ve mertens yerine barış alper ile başlanmalı.

    umarım okan buruk da bunun farkındadır. yoksa 1,76 boy ortalamasıyla şampiyonlar liginde bizi üzerler. deplasman maçlarına değinmiyorum bile.

    üşenmedim son yıllarda şampiyonlar ligi şampiyonu olan takımların finalde kazanan ilk 11'lerini inceledim ve boy ortalamasını da excel'e döktüm. boy ortalamaları 1.80 ile 1.84 arasında değişiyor. takımlarda bir denge var. yıllarca kalitesiyle gruplardan çıkıp elenen city haaland gelince kupaya uzandı. bunların hiç biri tesadüf değil.

    https://gss.gs/ICf.jpg

    bir de gs-molde maçlarının ilk 11'lerine bakalım. iki takım arasında 4 cm boy farkı var. öğrencilik yıllarımızda lise 1 iken lise 3 öğrencileri maç yaptığınızı düşünün. işte öyle bir dengesizlik. siz yetenekli olup karşı taraf kazma dahi olsa diş geçiremezdiniz.

    ben okan buruk'un aklı selim davranıp en azından mertens yerine barış alper ile başlayacağını düşünüyorum. angelino'dan ise kolay vazgeçmeyecek. geçen sene kazımcan yerine haftalarca adekugbe izledik. bu sezon süreç daha da uzar. 3-5-2'ye dönmezsek angelino'nun bu takımda oynaması en azından şu an için zor görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın