resim
Dusan Tadic
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:35
Boy:1.81
Uyruk:Sırbistan
  • 345
    geçtiğimiz gün sırbistan milli futbol takımı uçağında yaptığı hareketle gündeme gelen fenerbahçeli futbolcu.

    https://www.youtube.com/shorts/XmFe2E9ATs4

    şimdi öncelikle şunu söyleyeyim ki niyet okumayı hiç sevmem. haliyle niyet okuma üzerinden yorum yapmayı da hiç sevmem. dolayısıyla ''tadic çetnik selamı vermiştir.'' diyemem. zira tadic'in ağzından böyle bir şey duymadığım gibi dünya görüşünü ve o anki motivasyonunu da bilmiyorum. yine de tadic'in bunu sırbistan uçağında yapması, birkaç kişinin kendisine eşlik etmesi, tadic'in bir ara orkun kökçü ile de ilginç bir diyaloğunun olması gibi şeyler çetnik selamı ihtimalini güçlendiriyor mu? güçlendiriyor ama dediğim gibi bu kadar kesin hüküm veremem açıkçası.

    ben aslında konunun daha farklı bir yerinden tutmak istiyorum. mesela tadic bir galatasaray futbolcusu olsa ve bu hareketi yapsa ne düşünürdüm? ne düşüneceğimi çok net biliyorum: aşırı sinirlenirdim. bu anlamda yapmadığına emin olsam da çok sinirlenirdim. ya arkadaş sen gelmişsin 35 yaşına, bir sürü yer görmüşsün, artık gittiğin takımlarda abilik yapıyorsun. ülkenle ilgili bu tarz konular kaç defa gündeme gelmiş. insan biraz dikkat etmez mi? hele ki sen türkiye'ye geliyorsun ya. yani türk&müslüman bir kültüre geliyorsun. bir sürü bosna göçmeninin olduğu, onlara kardeş gözüyle bakılan bir ülkeye geliyorsun. sen bırak çetnik selamı falan zaten daha transfer için uçağa binerken ''dikkat etmeliyim.'' demen lazım. senin zaten ülkenin buradaki algısı çok sempatik değil, türk ve müslüman düşmanı bir ülkenin vatandaşı olarak geliyorsun. yani şu hareket olacak iş mi? nerelere varacağını düşünemiyor musun? hani 20-23 yaşında olsan da büyük sıkıntı da sen bir de artık emekliliği gelmiş bir adamsın. ''tecrübe abidesi'' olarak anılıyorsun. durduk yere hem kendini hem kulübünü ne kadar zor duruma sokuyorsun. kaldı ki bu ülkenin futbolla ilgilenmeyen ciddi bir kısmı da var. onlar fenerbahçe, galatasaray da dinlemez. adam o videoyu gördüğü anda geçmiş olsun.

    işin en kötü ve şaşırtmayan kısmı ise fenerbahçe taraftarının tabii ki kendisini savunması. şikeyi savunan, ırkçılığı savunan, ukrayna takımına karşı ''putin'' tezahüratı yapıp üstüne onu savunan bir topluluktan da başka bir şey beklenmezdi. üzücü kısmı srebrenitsa'yı bilmeyenler ve bu yüzden savunanlar mı yoksa srebrenitsa'yı bilmesine rağmen savunanlar mı bilmiyorum. fenerbahçe taraftarı ne olursa olsun kendisine yakışanı yapıyor maalesef, hiç şaşırtmıyor.

    tadic ile ilgili ne olacağı mı? umursamıyorum. 35 yaşındaki tadic kaliteli bir futbolcu olsa ve fenerbahçe'ye katkı sağlayacak olsa bile benim gözümde dengeleri değiştirebilecek bir adam asla değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın