• 46
    aktif milli takım havuzunda smaçör pozisyonunda oynayan hande baladın, derya cebecioğlu, ebrar karakurt (santarelli ebrarı smaçör kullanıyor.) üçlüsünün üçünden de daha yetenekli (evet komple oyuncu olarak bakarsak öyle) bir smaçördür. umuyorum ki santarelli, önümüzdeki olimpiyat elemelerinde kendisini sık sık kullanacaktır. milletler ligi ve avrupa şampiyonası başlarında kendisi çokça ilk 6 oynadı, parmak sakatlığı dolayısıyla avrupa şampiyonası'nın son 4-5 maçında çok göremedik. olimpiyat elemelerinde ilk 6 içinde göreceğiz bence.

    hande ve derya'dan daha iyi bir bitirici, kadroya alınmayan fakat alınabilecek isimler olan meliha ismailoğlu ve saliha şahin'den de daha iyi bitirici. smaçör pozisyonunda kullandığımız ebrar, ilkin'den az daha güçlü fakat sistem dışı toplara vurmak, topa isabetli vurmak, ölü noktaları görüp plase bırakmak gibi konularda ilkin'in bence ebrar'dan aşağı kalır yanı yok. ebrar'ın 1.96 ilkin'in 1.84 civarı olduğunu da hatırlatmak isterim. ayrıca ilkin de güçsüz sanılmasın, 95-100 km civarı smaç vurabiliyor, yardımcı skorer olarak oynayan bir oyuncu olduğunu göz önünde bulundurursak şahane bir seviye bence, kendisinden az daha güçlü olan ebrar'ın çaprazdan devşirme smaçör olarak kullanıldığını hatırlatalım.

    işin savunma kısmında ise kendini çok geliştirdi. ilkin'i ilk tanıdığımızda yetenekli fakat manşet sorunları olan bir oyuncuydu, sonrasında daha bu yaşta 2 sene voleyboldan uzak kalmasına sebep olan lanet bir diz sakatlığı yaşadı. yaşadı ama dönüşü gayet iyi oldu ve en zayıf noktası olan manşeti güçlü yanlarından birine çevirdi bence. şu an milli takımdaki smaçörler arasından bakarsak manşeti ebrar, derya ve saliha'dan iyi; hande ve meliha'dan da aşağı kalmaz.

    yani; ebrar dışında bütün smaçörlerden iyi hücum ediyor, hande ve meliha hariç herkesten bariz iyi manşet alıyor ki bu ikiliyle de arasında çok bir fark olmadığı için ve hücumda onların önünde olduğu için rotasyonda da önlerine geçiyor. bu da demek oluyor ki maç ritmi olan ve sağlıklı bi ilkin aydın milli takımda smaçör rotasyonunda tepelere oynar.

    misal benim milli takım için ideal 6'lım şu şekilde: vargas, zehra, ebrar, ilkin, gizem örge, elif/cansu. bence santarelli de çok farklı düşünmüyor çünkü parmak sakatlığından önce ilkin'i çok fazla maçta oynattı ve tatmin edici performans aldı.

    uzun lafın kısası yolu açık olsun, çok sevdiğim bir oyuncu, iyi ki galatasaray'da oynuyor. umarım bizimle kalır da ilkin aydın tribünü olarak kombineleri yakmayız! :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın