resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5937
    sosyal medya kurbanı olacak yeni sporcumuz. ama'sız fakat'sız bir şekilde yanında yer alıyorum. sportif anlamda eleştiri olur fakat sırtına milli forma giymiş adamı, çoğunluğu müslüman bir ülkede yaşayan müslüman bir ailenin bireyini, maça çıkarken dua ediyor diye eleştiriyor olmak ancak ve ancak türkiye gibi bir ülkede başa gelebilir.

    bir siyasi partinin ilahiyat tandanslı bir milletvekili kişi maç sonucunda abuk subuk bir yazıyla zannediyorum bunun fitilini ateşledi. sonrasında başka bir partili üye yine aynı şekilde. ülkede insanların tek uğraşı islam ve müslümanlık. bu ülkede başka din mensupları da yaşıyor ve kimsenin de bu insanlarla bir laf kalabalığına girdiğine şahit olmuyor. her neyse mevzu bu değil.

    mevzu islam ve müslümanlığın bir şekilde sürekli olarak birileriyle bağdaştırılıyor olması ve bu sebeple müslümanlık veya islam'ın herhangi bir gereğini yapıyorsan (allah aşkına herif sadece dua ediyor) bu senin eleştirilmen anlamına gelir. neden? çünkü ermenistan maçında galip gelemedin ve suçlu kim? sensin! neden? çünkü sen örümcek kafalı yüzünden galip gelemedik, neden? çünkü sen yattın, çalışmadın, sonra dua ettin, bu kadar oldu. sizin gibi insanlarla aynı havayı soluduğum, aynı vatanı paylaştığım için ben kendimden utanıyorum.

    eğer boynunda haç varsa, dininin gereğini boynunda bangır bangır gezdirip, bunu artık bu ülke içinde belli edecek hareketler yapıyorsan, senden daha iyisi yok. sahaya çıkarken dizlerinin üzerine çöküp dua edersen ses eden olmaz. neden çünkü islam'dan gayrı bir şey olduğu için o kesin iyi bir şeydir.

    avrupa'nın büyük tüm liglerinde müslüman oyunculara ramazan ayında, gol sevincinde, sahaya girerken, çıkarken, hasılı tüm hallerinde saygı duyulur ve insani olarak insan gibi karşılanır. insanlar başka başka dinlere mensupken bile saygılı davranabiliyor. fakat bizim ülkemizde maalesef böyle olmuyor, olamıyor.

    demem o ki kerem kardeşim, sen sosyal medya kullanma kardeşim, infaz timi o kadar büyümüş ki önü alınmaz bir hale geldi.

    not: başka önemli meseleleri de yazacaktım ama unuttum birdenbire. aklıma gelirse yazarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın