• 667
    problemi sadece forma satışına ve stok sorununa indirgenmemesi gereken, 30 milyon galatasaraylıyı galatasaray’la her türlü ürün vasıtasıyla buluşturmakla görevli resmi ürün satış kuruluşumuz.

    yıllardır gsstore’dan alışveriş yapamıyorum. ben forma almayı çok seven bir taraftar değilim, zaten yıllar içinde birikmiş pek çok formam var. kulübün de store bünyesinde kâr marjı formalarda o kadar yüksek değil diye biliyorum.

    yıllardır günlük kullanıma uygun doğru dürüst ürün çıkmıyor. transfer geliyor, kırmızı tişörtün arkasına forma numarası ve isim yazıp yüklüyorlar. şampiyon oluyorsun, standart temadan bir şampiyonluk tişörtü (ki sürekli alıyorum) yapıp geçiyorlar. bunlar onbinler satıyor, yani gsstore’un öyle bir üretimde tedarikte sorunu yok.

    internette kendi ürün dizayn edip satan rastgele 5 tane kişiye gel kulüp için ürün tasarla, biz de satalım desek sonucun bundan kötü olma ihtimali yok. kalemden saate iç giyimden spor giyime formadan antrenman ürünlerine, her türlü kalemde gsstore’un en fazla 1 bilemedin 2 ürünü ‘eh işte’ dedirtecek seviyede.

    halbuki hayatın her alanında, her türlü ürünün gsstore gibi galatasaray’ın lisanslı tek kuruluşu tarafından satıldığında deli gibi rağbet görüyor olması lazım. realitede ise birkaç ayda bir gsstore.org’a gir, berbat arayüzde şöyle biraz gezin, hiçbir şey bulama, siteden çık şeklinde bir deneyim yaşıyoruz. galatasaray inanılmaz karizmatik ve logosuyla renkleriyle çok büyük ürün potansiyeline sahip bir kulüp.

    forma tedariği ve satışı benim umurumda bile değil. dünyanın en büyük kulüpleri bile birkaç yüzbin forma ya satıyor ya satmıyor. gsstore’un stoklarda yığılı ve en galatasaraylı kişinin bile dönüp yüzüne bakmayacağı saçma sapan o kadar çok ürünü var ki.

    o yüzden gsstore’un en büyük problemi hali hazırda yaptığı işi iyi yapamıyor oluşu. yoksa aynı tedarik zinciriyle, aynı üretim maliyeti ve kapasitesiyle, aynı kar marjından; kullanıcı deneyimini geliştirerek ve ürün tasarımları konusunda radikal değişikliklere giderek hasılat rekorları kırması işten bile değil. ekonomi falan tamamen bahanesi bu işin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın