• 58
    anadolu gibi bir coğrafyada ‘çim’ yetiştirememe problemi yaşayan milyar dolarlık futbol ekonomimizin çözemediği sorun.

    tesislerdeki modernleşme tamamen inşaatta kaldı. neredeyse her ilçeye modern stadyum inşa edeceğiz ama bir türlü o stadyumların zemininde çim yetiştirip düzenli bakımını yapamıyoruz.

    madem ki çim yetiştirip bakımını yapamayacak bu kulüpler, buna ayıracak para ve bunu düzenleyecek bir irade yok, o zaman zeminleri suni çim yapsınlar. halı sahadan hallice olan suni çimde oynamak bile toprakta, tümsekli çimlerin ve çamurdan ağırlaşmış bir sahanın ortasında debelenmekten daha iyidir.

    birer tane suni çim zeminli saha inşa edilir idman tesislerine, bu tip deplasmanlardan önce orada çalışılır. sakatlık, görüntü kirliliği, seyir zevkinin düşüklüğü, oyunun kısırlığı hepsi ortadan kalkar. suni çim çakallığına kaçan, milyon dolarlık oyunun oynandığı çimle ilgilenmeyen kulüpler de zaman içinde elenir gider. tesisleşmenin yoğunlaştığı 10 senedir kışları suni çimde deplasman yapsak ne kadar sakatlıktan, ne kadar puan kaybından kaçınırdık ve bu bozuk zeminden fayda sağlayan ne kadar kulüp hak ettiğini bulurdu kim bilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın