• 293
    son zamanlarda en beğendiğim yorumcudur. sebebi ise işini iyi yapmasıdır. her platformunu takip etmeye çalışıyorum. youtube, podcast twitter.

    bir podcastte dinlediğim berkan kutlu ile alakalı yorumu çok hoşuma gitmişti, gündeme gelmişken belirteyim:

    “eleştiri “kamçılamak” için yapılır. yani potansiyelini gösterememiş birine daha iyisini yapabileceğini anlatmak için yapılır. tıpkı daha hızlı koşmaları için atları kamçıladıkları gibi.

    lakin potansiyeline ulaşmış ve elinden gelenin en iyisini yapan bir adamı eleştirmek, maksimum hızında koşan bir atı kamçılamak gibi potansiyelinin altına düşmesine neden olur”

    bana göre muazzam bir anlatım.
    ha bu arada ekliyor;

    “berkan bence eleştiriler dolayısıyla gitmedi. öyle olsaydın 13. olduktan sonra taylan antalyalı, emre kılınç gibi ayrılmak isterdi. ancak o meydan okumayı seçti. ekonomik olarak devasa bir döviz etkisi yaşandığı için döviz ile para kazanmaya gitti. 20-30 yaş aralığında kime sorsanız, aynı parayı burada mı italya da mı kazanmak istersin diye, bir çoğu italya diyecektir”

    eleştirileri, yorumları %100 doğru ve haklı olamaz ancak yorumcuyu dinleme sebebim görülmeyeni görmesi, işlemesi ve bana sunmasıdır. bunu yaparken zorlama ya da abartıyla değil doğal bir süreç gibi göstermesidir.

    not: cümlelerin akışı birebir aynı değil ancak çok yakın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın