resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 223
    kendisinin transferi sonrasında herkesin kafasında bir üçlüye mi döneceğiz sorusu var. benim düşüncem diziliş değişmeyecek ancak sağ beki çok daha defansif ve oyun kurulumuna yardımcı rolde oynatacağız. zaten okan hoca 28 ağustos 2023 galatasaray molde maçında bunu denedi. şimdilik bu çok iyi sonuç vermedi ancak muhtemelen gelişecektir. boey zaman zaman defansı üçleyen, zaman zaman da torreira'nın yanında ikinci bir süpürücü rolde oynayacak. ben bu arada boey'in oyun kurulumunda fena olmadığını düşünüyorum. muhtemelen bu yönünü de geliştirecektir. işte bu defans formasyonunda davinson sanchez muhtemelen hem nelsson'u hem de boey'i yedeklemek için düşünülüyor.

    genel olarak insanlar okan hoca'nın avrupa futbolu'nu çok fazla takip etmediğini düşünüyor ancak bence okan hoca avrupa futbolunu çok ciddi bir şekilde takip ediyor. avrupa'da arsenal, city gibi takımlar bekleri bu şekilde kullanıyor mesela. arsenal bu yüzden boey'i değil de timber'ı aldı mesela. bek oyuncusundan bekledikleri şey tempolu bir şekilde git gel yapması değil geriden oyun kurulumuna katılması, yeri geldiğinde savunmayı güçlendirmesi, yeri geldiğinde de daha dengeli bir şekilde hücumu desteklemesi vs. eğer boey'in hedefi elit seviyeye çıkmaksa o da mesela daha çok yönlü bir oyuncu haline gelmeli ki bence gelebilir.

    ben yine de rotasyonda kullanılacak bir oyuncuya bu kadar maliyetin bizim için fazla lüks olduğunu düşünüyorum bu arada ancak boey veya nelsson'un satılma ihtimalini de düşünerek aldılar muhtemelen. yalnız bu transfer şöyle bir risk de barındırıyor. eğer sanchez nelsson'ı keserse tottenham'ın yedeğinin nelsson'u kestiğini gören avrupa kulüpleri bizim beklediğimiz bedellere asla çıkmaz. en fazla sevilla ayarında bir takıma 10m+bonuslara falan satarız nelsson'u. umarım öyle bir şey olmaz. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın