• 3191
    işin dönüp dolaşıp sonunda dediğim şekilde rotasyona geldiği yapı.

    öncelikle ligde +3 yerli konusu çok can sıkacak. ancak bunu düşünmeden avrupa için bir kadro kuracak olsam;

    muslera - boey - nelsson - davinson - angelino - torreira - ndombele - ziyech - aktürkoğlu - zaha - icardi

    https://i.galatasaray11.com/6y2e0dry.jpg

    burası net. yani bir ideal 11 sayacaksak eğer bu ideal kadro bu olur. yedekleri de kolay, kaan hem sağ beki hem torreira bölgesini, abdülkerim iki stoperi, kazımcan angelino'yu form durumuna göre sergio ya da demirbay ndombele'yi tete ziyech'i mertens keremi barış alper zaha'yı bakambu da icardi'yi yedekler.

    şimdi bu yedekleme konusu üzerinden ligde +3 olan bir yapı oluşturmak istesek bu kolay. çünkü özellikle avrupa dönüşü dinlendirilmesi gereken oyuncular olacak ve yerlerinde ekseriyetle türk oyuncular mevcut. öte yandan bu türk oyuncuların bir kısmı yeterli seviyede de aynı zamanda. misal merkezde kaan - demirbay yapar sol beke de kazımcan atarsın, bu iki orta sahadan birisini oynatır yine kazımcan - aktürkoğlu ya da barış yaparsın. abdülkerim'i ligde kesmek çok mantıklı olmasa da bunu da yapabilirsin.

    yani biz maça göre, o maç özelinde hangi yabancı oyunculara ihtiyaç duyacaksak oncelikli onlar ile kadroyu dolduracağız ve sonrasında buna göre 3 türk seçeceğiz. bu da çok zor olmasa gerek. evet birileri kenarda kalacak ama futbolun doğası gereği 13-15 kişi ile sahaya çıkamadığımız için full yabancı olsak da kenarda birileri kalacak.

    2023-2024 sezonunu konuşurken geri kafalı bir ırkçılık ile oyuncunun yeteneği yerine pasaportundaki yazana bakıyoruz ve o yüzden bunları düşünüyoruz. olmaması gereken bir şey yüzünden eldeki kadroyu verimli kullanamıyoruz ve bu +3 kuralının hiç kimseye herhangi bir faydası yok. ne milli takıma ne türk oyunculara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın