• 64
    yayın geliri, artan kurla birlikte kuş olmuş, artık yabancı sınırının bir önemi kalmadı. bari serbest bırakın da, anadolu kulüpleri ucuz yabancılara yönelsinler. yabancı sınırı yokken alt liglerde oynayan zeki çelik ve çağlar gibi oyuncular üst ligleri bile görmeden avrupa yaptı. şu an tüm takımlar ellerindeki yerlileri tutma derdinde çünkü işe yarar yerli oyuncu çok az. hiçbir takım altyapıya doğru düzgün önem vermiyor. önem veren takımlar da (altınordu, bursaspor, eskişehir gibi takımlar) bilmem kaçıncı liginde yaşam mücadelesi veriyor.

    hiçbir şeye derman olmayan bu köhneleşmiş sistem bir an önce kaldırılmalıdır. ben olsam birinci ligde bile yabancıyı serbest bırakırım, yerli oyuncu oynatma teşviği verip maddi olarak ödüllendiririm de nerde o kafa. bütün her şeyimiz tek bir adama endeksli olursa, böyle olur işte.

    sahi, bu garabet geldiğinde milli oyuncu sayısı artar şeklinde savunuluyordu. arda haricinde dişe dokunur yerli oyuncu çıkarabildik mi? koca ülkede santrfor yok babacım, çıkmıyor, çıkaramıyoruz. ne anlatıyosun sen? yabancı oyuncu serbest olmasına rağmen 18 yaşındaki ozan bizde birkaç maç oynayıp almanya’ya gitmişti halbuki. merih’ler, çağlar’lar, cengiz’ler falan hep o dönemin ürünleri. iyi oyuncu, isterse yerli yasağı olsun yine de gider formayı alır.

    neyse, bu konuda çok doluyum. inşaatçıyı, iş adamını tff’ye atarsan böyle olur. sonra ülkecek sporda neden gerideyiz diye tartışıyoruz. ilerde olan bir sürü şeyimiz var da sporda gerideyiz zaten aynen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın