• 77
    fen lisesinde okuyan bilir, herkesin en büyük hayali doktor olmaktır. benim dönemimin de hatrı sayılır çoğunluğu doktor oldu. şuan da pek çoğu kendini 'doktorluk' üzerinden tanımlıyor. doktorluk titrini attığında koca bir varlığı yok oluyor, başında iki harf olmadan düşündüğünde kendine bir mevcudiyet, merakları,ilgileri ile kendini tanımlayacak bir insan kalmıyor. bir kasta ait olmanın kibirli keyfini yaşıyorlar. bu kasta ait dert,keyif ve self-appreciationları genelleştirip insanların da bu sirke bir yan rolle ait olmasını istiyorlar.

    twitter ünlüsü gsk üyelerini de yukarıdaki gruba benzetiyorum. muhtelif zamanlarda 'düz' taraftara 'abi siz ne biliyorsunuz ki' dayagı atarlar. 'senin ne etki alanın var ki yozgatlı sneijder1905 kardesim bak ben kimlerle ayni masada yemek yiyorum' manevrasını da eksik etmezler. halbuki, haklı olarak sosyal medya taraftarının kararlar ve başarı/başarısızlık da payı ne kadarsa kendisinin de o kadardır. hatta el arttırıyorum, fenerbahçelileri bu şekil kudurtmak zevkli olsa da lise üzerinden okunan 'galatasaray kültürünün' de öyle anlatıldığı gibi pek bir numarası olmadığı gibi eksi yazdığı da çok olmuştur.

    türkiye bir sistemler ülkesi değil. türkiye futbolu hiç değil. galatasaray da frankofon bir etki altında değil. burada başarı; cesur, ne yaptığını bilen, risk almaktan korkmayan fertlerin doğru zamanda doğru stratejileri ile geliyor. galatasaray tarihinde 3 5 adam var. hikaye yazımı ve efsane yaratımı pratiklerine çok uymasa da galatasarayı galatasaray yapan bu lise kültürü ve kravatlılar değil o 3 5 adam işte. 'florya havası' diye kendi gittikten sonra da kalabilmis bir olguyu 30 yıl orada kalıp bilfiil olusturanlar galatasaray'ı galatasaray yapan.

    galatasaray'ın biri taçsız biri hain biri devrik 3 kralı 5 nesli galatasaraylı yapmış, imparatoru avrupa'da kupa aldırmıs da tüm gurbetcileri galatasaraylı yapmış da bugün tüm dünyada 40 milyon kişi aynı inşa edilmiş kimlige bağlamış kendini. yoksa, 30 tane en iyi idarecinim kulübü götüreceği maksimum yer ted ankara kolejliler.

    bazen, biliyoru suyun karşı yakası ile her farklılığımız hele onlar da giderken bize övünç kaynağı olup karşıya çakma fırsatı oluşturuyor. ama o konu bu konu değil beyler. 3 5 sosyal medya trolune laf çarpmanın haklılığı ayrı; 'lan öküz anadolulu' ayagı ayrı. galatasaray halkındır, tüm köle ruhlulara duyurulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın