resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 204
    stoper yedeği olacak futbolcu değildir.

    açıkçası transfer döneminde en çok ihtiyaç duyduğumuz tarz adamlardan biridir. hatta nellson'un satılması gündemdeyken bir entrymde nellson yerine gidilmesi gereken profil olduğunu yazmıştım.

    okan buruk sahada ne yapmaya çalışıyor?
    top rakipteyken defans hattımızı olabildiğince ileri çıkarıp, hatta atağın gelişim yönüne göre stoperlerimizden birini orta sahaya yollayıp topu kazanmaya ve en dengesiz anında dikine bir oyunla rakibin kalesine gitmeye çalışıyor. bu oyunun tehlikesi pres hattınızın kırılması. işte böyle anlarda arkadaki oyuncuların atletizmi çok ön plana çıkıyor. açık söylemek gerekirse kazımcan da solda tam bu oyunun adamı.

    geri hattımızda davinson ve boey olunca bu tarz bir oyunu oynama kabiliyetimiz artıyor. nellson ile bu sahayı daraltma işini tam olarak yapamıyoruz. çünkü birincisi oyuncu kalesinden fazlaca uzaklaşmayı sevmiyor, ikincisi de geri koşuşları sıkıntılı. bu arada nellson nasıl bir oyuncu derseniz bana popescu'dan sonra popescu aklına en yakın futbolcumuz. tabi bazı ekstra özelliklere sahip değil. popescu'daki top tekniği benim diyen orta sahada yoktu. ancak mental olarak çok acaip bir adamdı. yani takımı geriden yönetirdi. nellson da bu işleri çok iyi yapıyor. bir diğer büyük artısı da yüksek topları karşılamada çok iyi. zaten bu becerisi mental kabiliyetinden kaynaklanıyor. mükemmel bir pozisyon bilgisi var adamın. bir defans oyuncusunda bu seviyede futbol zekası özel olmasını sağlıyor. zaten arsenlai'in bile kendisiyle ilgilenmesi de bundan. büyük olasılıkla devre arasında sezon başında vermediğimiz transfer iznini kendisine vereceğiz. zira muhtemelen şampiyonlar ligi gelirleri hesap edilerek nellson'u eleme maçları öncesinde göndermek istemedi galatasaray.

    özetle demek istediğim nellson ve davinson farklı tarzda oyuncular. davinson'u övüyor olmam nellson'u yetersiz bulduğum anlamına gelmez. galatasaray'da atletico madrid futboluna çok yakıştırdığım 2 isim var. biri nellson, diğeri kerem aktürkoğlu.

    davinson'a dönersek kendisini sergio ramos'dan daha çok istiyordum. biraz tuzlu bir transfer. bonservis bedelini normal karşılıyorum ancak yıllık maaşı oldukça yüksek. oyuncu yüksek performans verse dahi gidebileceği lig yine epl. ispanya'dan, italya'dan, almanya'dan kolay kolay bu seviye bir maaş alamaz. ancak ciddi sakatlık yapamazsa epl'de bile etkili olan atletizm kabiliyeti ile süper lig'in canına okur.

    emin bayram'dan büyük beklentim var. futbolcunun zekasını nellson'a benzetiyorum. topla ilişkisi de en az abdülkerim kadar iyi. baya önemli potansiyel barındıran bir futbolcu. kadroda davinson sanches ile en uyumlu stoperin emin olduğunu düşünüyorum. önümüzdeki bir sene içerisinde abdülkerim'den formayı kapabilir ve davinson - emin ikilisini sahada görebiliriz diye bir tahminim var.

    son olarak davinson sanches torreira ve ndombele'li bir orta sahayı da çok daha anlamlı hale getirecek bir futbolcu. sık sık 40 metre geri koşmak zorunda kalmadıkları müddetçe bu futbolcuların temposu dünyadaki her takımı zorlar.

    istediğim bir transferdi. umarım beklentimi karşılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın