• 18
    bunu burda dillendirmek veya sosyal medyada yazmak galatasaraya zarar verir( bazılarının amacı da bu zaten her sene sözlüğe gelir sonra ayıklanırlar). sizden ricam fazla uzun tutmadan yazacağım bu yazıyı sonuna kadar okumanız.

    futbolculuk profesyonel bir iş ve belirli sözleşme şartları var. futbolcular da menajerleriyle beraber istedikleri sözleşmeye imza atarlar yani herhangi bir zorunluluk durumu yok.

    biz veya başka bir takım x futbolcuya 3 yıllık yılda 1 milyon garanti ücret teklif ettik ve oyuncu kabul etti diyelim. bu oyuncu evinde havai fişek patlatıp kendini yaralasa bile( olmaz demeyin olabilir) biz bu parayı ödüyoruz. futbolcu da başta garanti ücret ve onun yanında bonuslar gibi maddelerle bu sözleşmeyi imzalıyorlar.

    oyuncu sözleşmeyi imzaladıktan sonra sözleşme süresince zam talep edebilir veya etmeyebilir. kulüp de performansına göre bu zammı yapabilir veya yapmayabilir. her oyuncunun kendi piyasası ve sözleşme yaptığı günün şartlarıyla bir piyasa değeri ve hak edişi vardır.

    siz o oyuncuyu transfer ettikten sonra yedeğine veya hiç oynamayacak bir oyuncuya 3 4 katı para verebilirsiniz bu sizi bağlar oyuncuyu değil. oyuncu bir profesyonel olmasına rağmen bundan rahatsızlık duyuyorsa yönetime ve menajerine durumu iletir işine gelmezse de takımdan ayrılır. kimseye zorla sözleşme imzalatılmadığı gibi zorla takımda da tutulmaz.

    uzun lafın kısası her oyuncu kendi piyasasını kendisi belirler ve hür iradesiyle sözleşme imzalar. sözleşmesi devam ederken de bu tarz durumları kafasına takıyorsa bunu görüşür ve halletmeye çalışır. bu o futbol takımındaki diğer profesyonel oyuncuları ilgilendirmez ve bireysel bir konudur.

    uzun lafın kısası oyuncu bundan rahatsız olabilir fakat taraftar neden rahatsız olur ve bu konuyu gündeme taşıyıp henüz gerçekleşmemiş bir sorunu sanki varmış gibi göstermeye çalışır? bana kalırsa cevap takıma zarar vermek için.

    son olarak da şunu ekleyeyim. iyi performans veriyor diye bir oyuncuya zırt pırt yeni sözleşme verirseniz ona kendisini tatmin edecek yeni bir sözleşme verecek takım bulamazsınız yani satamazsınız.

    10 sene önceyi hatırlayın 3 büyükler öyle yüksek maaş veriyorlardı ki onlara gelen yerli ve yabancı oyuncuları yurtdışına satmayı hayal dahi edemiyorlardı ve bu oyuncuların yüksek bonservisli son durağı bu takımlar oluyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın