resim
Matías Vecino Falero
Takım:Lazio
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.87
Uyruk:Uruguay
  • 224
    çok izlediğim bir oyuncu olmadığı için (1-2 maç kısa sürelerde izledim kendisini sadece, italya çok izlediğim bir lig değil) dedim ki detaylarına bakayım;

    öncelikle whoscored çünkü orada oyuncunun güçlü ve zayıf yönlerini görebiliyoruz:

    https://gss.gs/YXk.png

    belirli bir güçlü yön de zayıf yön de veremiyor görüldüğü üzere whoscored. sadece oyuncunun oyun tarzında kısa paslı ve müdahaleli oyun sevdiğini yazıyor. alttaki detaya dikkatinizi özellikle çekmek istiyorum: bu üç özellik oyuncuların son 2 sezonki verilerine göre değerlendirilir diyor. ki doğru bir analiz yöntemi bence de, oyuncunun 8 sezon önce bilmem hangi ligde top kapma konusunda ligin en iyisi olması beni ilgilendirmemeli, oyuncu 32 yaşında ve ciddi bir sakatlık yaşamış.

    peki bu 2 sezonda neler yapmış ona bakalım:

    2021 - 2022 ve 2022 - 2023 sezonlarını veri olarak alıyorum.

    oyuncu toplam 61 maçta 2472 dakika sahada kalmış. dakikasını 90 hesaplasan 28 maç etmiyor. bakın tekrar ediyorum, 2 sezonda bu toplam. bu maçlarda pas isabet oranları ps% olarak görünüyor ekteki tabloda mesela.

    https://gss.gs/4rn.png

    esas dikkat edilmesi gereken oyuncu ratingleri. son 2 sezonda en iyi ortalaması 6.5. üzerine çıkamamış. hadi dedim kıyaslama için veri olsun elde, sergio'nun rating'ine bakalım geçen seneki. sergio geçen sene 7.13 rating yapmış, bu sene şimdiden 7.40 ratingde. hadi dedim sergio da kıyas olmaz çünkü türkiye'de, italya'dan geçen sene lazio'nun altında bitirmiş 3 takımdan 1'er orta saha ile kıyaslayalım bu durumu. inter - milan ve atalanta'dan 3 oyuncu seçiyorum. misal inter'den brozovic 6.78, milan'dan tonali 6.91, atalanta'da ederson 6.71 ratingler ile oynamış. ki bu adamların tamamı dakika olarak daha fazla sahada kalmış, yani hata yapma payları da daha fazla.

    elle tutulur yanı ne peki bu transferin? ben bulamıyorum.

    kafamda "şu duruma oturur aslında, şunu verir, bunu katar" maalesef ki diyemiyorum. dinamizm desen yok, teknik desen yok, savunma katkısı desen yok, kilit açma desen yok, yok yok yok.

    bu adama 2+1 yıl sözleşme ve üzerine 2.4 milyon euro maaş verip almak için de 3.5 milyon euro bonservis bedeli ödemek net şekilde yanlış.

    yani bu kadar bariz bir hatayı cenk ergün yapsa derim ki "kanmış bir şeye yapmış transferi hadi neyse" ama erden timur bu hatayı yapacak adam değil benim gözümde. bir yerlerde bir problem var, oturmuyor yani kafaya.

    e peki durum bu, belki sağlığı iyidir oyuncunun yani sakatlanmıyordur ve sahaya attığın her maç sana 6.5 garanti rating veriyordur? yani devamlılığı falan olan bir oyuncudur belki?

    bunun için maalesef ki elimizde fenermarkt pardon transfermarkt dışında bir veri sağlayıcı yok. ama onların da türk sitesine bakmadım en azından. tablo aşağıdadır:

    https://gss.gs/p65.png

    adamın kronik bir diz sakatlığı problemi var. evet çok uzun süreler maç kaçıran bir oyuncu değil, ancak yukarıda verdiğim oynadığı dakika üzerinden şunu görebiliriz: bu adamın oynamasına engel teşkil eden, oynadığında problem yaratan ve çözülmemiş bir diz sakatlığı problemi var. üzerine 2 kere de coronavirüs geçirmiş, demek ki kendisine çok dikkat eden bir futbolcu da değil.

    neresinden tutsam elimde kalan bir transferin öznesi şu an için vecino. sahaya çıkmadan ne vereceğini görmeden yorum yapmaya ben de karşıyımdır ancak şu andaki gördüğüm tabloda biz bu adamı sahada görebilecek miyiz bundan bile emin olamıyorum.

    ha dersin ki "menajer ittirmesi, x oyuncuyu almak için bunu zorunlu tuttular" kim abi bu x oyuncu? hadi onu da geçtim, 2023'te bu işlerden başı yanan 2 yönetimi tekme sille göndermiş bir galatasaray genel kurulu varken bir yönetim halen transfer dönemi kapanmasına rağmen bir menajer oyununa mı geliyor?

    bu işte bir yanlışlık var. ziyech'i 20 kere sağlık kontrolüne geçiren, imza atmadan önce hastaneden çıkarmayan insanlar bu kronik sakat, net sağlam bir özelliği olmayan, 32 yaşında bir adama bu paraları sanmıyorum ki versin. bu işin içinde bir bit yeniği var arkadaşlar.

    gelip imzayı atsın, hesabını sorarız. ama gelip imzayı atmayacak, bence menajer ya da basın üfürmesi bu haber. fenerdeki kavga, 3 eylül 2023 ankaragücü fenerbahçe maçında ankaragücü'nün son dakikalarda verilmeyen penaltısı, 3 eylül 2023 beşiktaş sivasspor maçında gedson'a çıkmayan kırmızı. farkında mısınız ortalık fena karıştı bu isim ortaya atıldığından beri, herkes işi gücü bıraktı.

    oyuncu kötü, oyuncu iş görmez, transferi saçmalık derecesinde anlamsız. kabul. ama bu işin altından başka bir iş çıkarsa şaşırmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın