• 189
    sanırım aramızdaki tek mutlu taraftar benim. birbirine çok benzeyen ve on yıldan daha uzun süredir taraftarı olduğum güzide takımlarım, avrupa'da en iyi otuziki takım arasında yer alıp, şampiyonlar ligi'nde karşılaşıyor. büyüklükleri halis mi? ben mutlu olmayayım da kim olsun sözlük?

    bir tarafta bayern münich; onbir yıldır taraftarı olduğum takımım. öteki tarafta hayatın anlamı; galatasaray'ım.

    galatasaray'ımız adına bilmemiz gerekenleri bavyera taraftarı bakışımla yazayım: şampiyonlar ligi'nde allianz'da yenilmiyoruz, motivasyonumuz tıpkı galatasaray'ımızın iç saha maçları gibi. deplasmanda elenebiliyoruz ama tabi bu finaller aşamasında oluyor. bulunduğu her yerde favoridir bayern ismi. bugün barcelona, madrid, psg ve bayern aynı gruba düşse favorisi bayern'dir. hegamonik taraf hep vardır. bu yüzden galatasaray gibi olup, bunu asla düşünmemeliyiz. galatasaray, türkiye'nin bayern münih'idir. kültürel yapıları çok benzerdir galatasaray ile zaten bu yüzden iki takımın taraftarıyım. winner camialardır.

    şimdi gelelim galatasaray'ımız ne yapar kısmına. fikstür konusu daha iyi olabilirdi ancak grubu garantilemiş bir bayern'in son maçta old trafford'da olacağını da düşünürsek işimiz çok zor. yukarıdaki bilgiler şu anlamda önemli: içeride puan alabiliriz bayern'den. neden? bu sezona çok kötü başladı bayern. kanatları çok iyiler ve kane'i aldılar. leroy sane gibi bir gerçek var ve formu bu yıl iyi. ancak eksik olan bir kısımları ve galatasaray'ımızla çok benziyorlar midfielder kısmı çok zayıf onların da. özetle biz diri bir 8 numara açıklarsak bugün, bayern'i kendi alanına taraftar ile hapsedebiliriz. illaha ki atak yapacaklardır ancak iyi bir başlangıç ve erken bulabileceğimiz iki gol bizi yukarı taşır. oyuncular kendini kanıtlayabilir. gol yemiyor değiller. world class forvetimiz var, tıpkı şu söylemdeki gibi "bizde de hulk var". tabi bu bir hayal ama olsun önce hayal edeceğiz, takım değeri 896m euro olan bir takımdan söz ediyoruz. european top 5'ten söz ediyoruz. hayal'lerimizden vazgeçmeyeceğiz. kaybettimizde değil, vazgeçtiğimizde yeniliriz. bayern'de bizimle aynı renktaşlar.

    son olarak hayalimdi; takımlarım karşılaşsa diye geçirmiştim. ne bileyim böyle olacak?

    bu arada manchester'ı uzun süredir izlemedim ama biz artık şu takımı bir zorlayalım. ambrabat'ın şutu gol olsun, de gea yokken atalım ve artık galatasaray ismi ingiliz basınına yansısın. yapabiliriz, zaha'mız var. ziyech çok sever bu tür oyunları. tete'miz var. güveniyoruz be galatasaray'ım.

    çok değişik duygularla yazıyorum ama bir de bayern ve gala bu grubu el ele bitirip bir ust tura yükselirlerse mutluluktan kafayı yerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın