• 755
    yanlış planlanan bir dönem daha. transferin sonunda firsat transferi kovalanacak diye orta sahaya transfer yapmazken eldeki 5 orta saha oyuncunun üçü de senin firsat kovaladigin zamanda takimdan gitmek istiyor. cunku sen bu oyunculara donem boyunca yedek oyuncusunuz siz diye davraniyorsun. surekli yildiz getiricem ustunuze diye resmen gaslighting yapıyorsun. bir yandan da şampiyonlar ligi elemelerinde onlari kullanmak zorunda kaliyorsun cunku firsat kovaliyorsun. elemeler bittigi gibi bu kısacik surecte oyuncuların üstünde resmen sezon sonu yorgunlugu olusuyor. ustune sahada da rezil ve yenik bir oyun olunca taraftar tepkisi de haliyle fazla oluyor. cunku transfer donemi boyunca taraftari gazliyorsun en iyisini getireceğiz diye. en iyi gelenin en erken gelen oldugunun farkinda degilsin ama. bu tukenmis oyuncular da "ben zaten yedek kalacagim burada, bi de ustune surekli laf yiyorum neden kalayimki avrupaya gitmek varken" deyip ayrilmak istiyor ya da ayriiyor takimdan.

    wilfried zaha
    hakim ziyech
    tete
    mauro icardi
    kerem demirbay
    angelino
    cedric bakambu
    halil dervisoglu

    gelen oyuncular. kaan ayhan'i da ekleyebiliriz tabi bonservisi alindigi icin.

    bu transfer doneminin basinda emre ozcan'in bi programda soyledigi bir sey vardi: "galatasaray iyi oynadi, sampiyon da oldu ama transfer doneminde kadrosu cok ciddi degismek zorunda diye".

    nedenlerine asagida bakalim siralayarak. siralama burada onemli cunku her bir sira transferi gerekli olan bir oyuncu anlaminda ayni zamanda. bakalim transfer doneminin basinda kac oyuncuya ihtiyacimiz vardi, kaci geldi, kaci gitti, kaci firsat transferi ugruna riske edildi.

    1- yeni sol bek gelecekti belli. angelino geldi.
    sol bek rotasyonu su an angelino, kazimcan karatas ve leo dubois (dubois da giderse iki kisilik rotasyon kaliyor)

    2- victor nelsson giderse stopere takviye gerekiyordu en az iki oyuncu olmak uzere. zira yedek rotasyonu yetersizdi. buraya bir tek kaan ayhan eklendi. ustune mathias ross da gitti. simdi emin bayram da gitmek istiyor. stoper rotasyonu daralmadi, yok oldu. sergio ramos az paraya gelirse tamam da bu takimin hali hazirda rotasyon icin stopere ihtiyaci vardi yapilmadi.

    stoper rotasyonu su an: abdülkerim durmaz, victor nelsson, emin bayram ve kaan ayhan. emin ve nelsson giderse en az iki transfer gerekiyor.

    3- sag bek rotasyonu su an sacha boey ve leo dubois. ve bu kadar. buraya da boey ayrilirsa ilk 11 oyuncusu, dubois ayrilirsa rotasyon oyuncusu gerekiyordu. su an icin gerekmedi bunlar. ama elbette ikisinin birden gittigi bir durum hayal bile etmek istemiyorum bu kadar az sure kalmisken transfer sezonunun bitmesine. biri bile gitse yerine yeni bir oyuncu getirmek bu dakikadan sonra sikinti artik.

    sag bek rotasyonu: sacha boey, leo dubois

    4- alti numara pozisyonunda lucas torreira ve berkan kutlu ile birlikte fredrik midtsjö ve kaan ayhan da mevcut ancak arada cok ciddi kalite farki var. torreira olmadiginda takimin nasil tokezledigini ilk iki eleme turunda gorduk. burada fredrik'ten cikip yedek oyuncu takviyesi yapmak gerekliydi. yapilmadi. ilginctir fredrik bu sayede molde karsisinda deplasmanda golu atip turu getirmis durumda. ancak simdi berkan kutlu da gitti. fredrik de gitti.

    alti numara rotasyonu: lucas torreira ve kaan ayhan. buraya çok ciddi bir takviye yapilmasi gerekiyor.

    5- sekiz numara pozisyonunda bir tek sergio oliveira vardi zaten. onun onune daha iyi bir oyuncu icin firsat kovalaniyordu. simdi sergio oliveira da son dakika takimdan ayrilirsa bu sefer 2 oyuncuya ihtiyac var bu bolgede. kerem demirbay burada oynayamaz o yuzden buraya yazmiyorum. oliveira arap yarimadasina vurguna gider mi? gidebilir hala.

    sekiz numara rotasyonu: sergio oliveira da giderse bos. dutluk. iki transfer gerekiyor hala.

    6- on numara pozisyonunda dries mertens vardi. baska da kimse yoktu. onun da yasi sebebiyle koca sezonu kaldiramayacagi belliydi gecen sezondan. onun yerine hakim ziyech ve kerem demirbay takviyeleri geldi. mertens ayrilir mi bu saatten sonra bilmiyorum. arap yarimadasina vurguna gidebilir o da. ama rotasyonu mevcut arada cok ciddi kalite farki olsa da.

    on numara rotasyonu: hakim ziyech, dries mertens, kerem demirbay, kerem aktürkoğlu

    7- sag acik rotasyonu transfer sezonunun basinda 4 kisiydi. yapilacak belliydi ya milot rashica alinacakti ya da yeni transfer yapilacakti. nicolo zaniolo zaten gidecekti. zamani tam kestirilemiyordu. o yuzden guvenilmiyordu. tete geldi, rashica alinmadi, zaniolo gitti derken rotasyon tamam dedik. ama ustune yunus akgün'ün de gitmesi olmadı. 4 kisilik rotasyona rashica bekleyip zaniolo'dan cikariz diye hayal ederken rotasyon 3'e dustu. hatta ziyech on numarada degerlendirilirse 2.

    sag acik rotasyonu: tete, hakim ziyech, barış alper yılmaz

    8- sol acikta kerem aktürkoğlu tamam. sezonu iyi bir yerde bitirdi ama formsuzken cekilecek cile olmayan bir futbolcu maalesef. wilfried zaha hamlesiyle kerem de rahatlatildi.

    sol acik rotasyonu: wilfried zaha, kerem aktürkoğlu, barış alper yılmaz

    9- mauro icardi gerekiyordu. mauro icardi geldi. geldigi gibi sampiyonlar ligine girmemizi sagladi. o olmasaydi sampiyonlar ligine bile kalamiyordu takim. su an burasi yangin yeri evet ama icardi'nin gelmedigi ve sampiyonlar ligine kalinamayan bir durumu hayal bile edemiyorum. ortalik cehenneme donebilirdi. ayrıca icardi'nin yedegi de kalmadi bafetimbi gomis gidince. oraya en az iki takviye gerekiyordu. onlar da geldi arada cok ciddi kalite farki olsa bile. icardi'ye yakin kalitede bir forvet bakmak gibi bir durumumuz yok elbette. icardi'nin olmadigi maclarda farklı oyunlar kurgulama gorevi okan buruk'un.

    santfor rotasyonu: mauro icardi, cedric bakambu ve halil dervişoğlu

    takimin durumu bu halde.

    bu takimin bugun itibariyle 4 orta sahaya ihtiyaci var. 1 as oyuncu, 3 yedek oyuncu olarak. 6 ve 8 numara yedekleri gerekiyor.
    bu takimin bugun itibariyle as ve yedek en az 2 stopere ihtiyaci var. emin bayram giderse 3. stoper transferi de gerekebilir.

    kısaca bu takımın bugun itibariyle 6 transfere ihtiyaci var. bu da tabi daha fazla kimse ayrilmazsa takimdan. ayrilan olursa cok daha buyuk sikinti. 6 tane firsat transferi sampiyonlar ligi listelerine yetisecek surede yapilabilir mi? cok dusuk olasilik. mumkun tamam ama ne gerek vardi hepsini son dakikaya atmaya? bu firsat transferi politikasi tutmazsa tum sezonu kaybedersin.

    daha takimin cekecegi uyum sorunlarına girmiyorum bile. daha zaha ve ziyech takima katilamadi bile. neyseki tete hazirdi da o da turu getirecek eforu sarfetti.

    hangi macta takim ritmini bulacak da hangi macta sadece icardi'nin ayagina bakmaktan uzaklasabilecegiz. bilmiyorum sozluk.

    daha yerli oyuncu sorununa girmiyorum bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın