resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5791
    kerem'in gelişim sürecine bakınca onunla ilgili düşündüğüm oldukça zeki bir oyuncu olduğuydu. çünkü kerem yetenekli olsa bile belirli bir zeka seviyesine sahip olmasaydı üst seviye bir takımda değişmez ilk 11 oyuncusu ve kaptan olamazdı. zeki ve yetenekli olduğunu kabul ediyorum ama mental olgunluk ve eleştiri konusunda çok zayıf olduğunu düşünüyorum. bunlara sahip olsaydı yıldız ve avrupa kalibresinde bir oyuncu olabilirdi.

    bu kanıya nerden vardığıma gelirsek; sorunlar ve hatalarıyla baş etme metotları bunlarla yüzleşip, kabullenip törpülemek yerine iyi olduğu konuları daha günyüzüne çıkarmaya çalışması. yeteneklerini ortaya koyması için geçmişte fırsat almadığını vurgularken bu süreçte intikam ve hırs gibi motivasyonlar barındırması.

    bu sezonki rezalet performansının yorgunluk, formsuzluk ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. takımda yeni oyuncu çok ve onların oyun tarzlarına alışamadı. daha doğrusu o oyuncular kereme alışamadı. bir insan sahanın her bölgesinde arkadaşının koşu yoluna top atıp verkaç girişiminde nasıl bulunabilir aklım almıyor. teknik ekip keremi karşısına çekip elini omzuna atıp diyecek ki: " herkes topu senle oynamak, sen de icardiyle oynamak zorunda değilsin". sonra maç kasetlerini izleme ödevi verip hatalarını 50 kere yaz diyecek. yoksa bu performans düzelecek gibi değil. hoş, birkaç maç tabelaya etki edince " büyücü kerem" yorumları yapmaya başlar ama bu oyun tarzını düzeltmezse bazı maç 8-9/10 oynar bazı maç 0-1/10 oynar.

    kardeşim seni seviyoruz ama artık kendine çeki düzen ver. eleştiri anlayışını daha da üst seviye oyuncu olmak istiyorsan kendine düstur edin. sen bu takımın yerli yıldızısın ama yıldız oyuncu değilsin. iyi veya kötü oynamanın kriteri gol/asist katkısı değildir, verimliliktir
App Store'dan indirin Google Play'den alın