• 847
    sürekli aynı şeyler yazmaktan ben de sıkıldım ama stadın mimarisinin zeminin kötü olmasına bahane gösterilmesine lütfen su taşımayın çünkü alakası yok.

    yeni yapılan modern stadyumların %90'ı bu şekilde yapılmıştır eğer tribünleri sahaya yaklaşıtırırsan çatı da yaklaşıyor. çatıyı şeffaf (membran) yapmazsan zeminin güneş alması zorlaşıyor ama onun çaresi de yapay aydınlatma.
    raylı sistem ile (auf schalke gibi) zemini dışarı çıkaramasınız çünkü yeterli alan ha yok olsaydı bile ona para harcamazlardı.

    hele ki atatürk olimpiyat stadı gibi çatı ile zemin arası 30-35 metre olan stadyumlarla karşılaştırması anlamsız. bizim stadımız en verimli güneş aldığı dönemde 2 saat güneş alıyorsa atatürk olimpiyat stadı 8 saat full güneş alıyor.

    basit ifadeyle her yıl zemin komple kısaltılır yeniden ekim yapılır belli dönemlerde ise alt tabaka ile birlikte kaldırılır. bizim stadın güneş almaması nedeniyle (ve nedense hala led ışıklandırma sistemine geçmememiz nedeniyle) çok fazla elektrik harcayan yapay aydınlatmaları çok fazla kullanmıyoruz o nedenle de çimlerin gelişimi yavaş oluyor. bu işe masraf gözüyle bakmazsan ve profesyonel bu işe kafa yoran ekiplerle çalışırsan halı gibi zeminin olur ama bunun maliyeti de sana yılda 2-3 milyon doları buldurur. biz ehh işte idare etsin kafasında olduğumuzdan bu kadar oluyor.

    bu çim işi bu toprakların kanayan yarasıdır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın