• 126
    makas açıldı diyoruz ya asıl makas türk lirasıyla euro ve diğer para birimleriyle açıldı. maddi olarak öyle bir maç ki 5 sezon süper ligde oynayacağımız tüm maçlara bedel bir maç. türk lirası maalesef artık mortingen oldu. paramız artık hiçbir şeyi ölçmüyor. sadece hepimizin ne kadar zavallı olduğunu ölçüyor. geçen dursun özbek 2022 yılında sadece 400 milyon tl faiz ödedik diyip yakınıyordu. biraz düşününce icardi'nin maaşından birazcık daha fazla olduğunu görüyorsunuz, yani aslında çok da bir şey değil. bizim işimiz artık türk lirasıyla değil dolarla euroyla olmalı. bizim işimiz artık şampiyonlar ligi gelirleriyle, yüksek bonservis kazandığımız oyuncularla olmalı. bu maç da her şeyden önce parayla ilgili bir maç. maddi olarak durumu kurtarmak için turu geçmekten başka bir çaremizin olmadığı maç.

    ilk maç molde'nin ne kadar iyi olduğunu hepimiz gördük. cruyff'un dediği gibi zor olanı yani basit olanı oynamayı becerebilen bir takım. belli bir bitiricilik dışında futbolun her gereğini yerine getiren bir takım. her zaman bu kadar kötü bitirecekler, biz de hep şanslı olacağız diye bir kaide yok. aklımızı başımıza devşirmenin tam da zamanıdır. bu yüzden bu maç iyi oynamak zorundayız. en azından futbolun belirli gereklerini yerine getirmek zorundayız. ben bu maçta teknik kaliteden yanayım. bu tarz takımlara topu vermeyeceksiniz. atak devamlılığını sağlamak zorundasınız. gereksiz top kayıplarını minimize etmek zorundasınız. rakibe geniş alanlar bırakmamak zorundasınız. yani ilk maç neyi beceremediysek bu maç onu becermek zorundayız. iç saha faktörü, seyirci-sıcaklık-zemin faktörü bu sefer bizden yana. bunu başaracağız, hem de iyi bir oyunla başaracağız, buna inanıyorum.

    zaha-ziyech-tete-olası 8 numara transferi derken bu takımın hala yarısı yok. hala bu takımın zamana ihtiyacı var. ve taraftar sabretmez biliyorum, o yüzden bu maç çok önemli bir maç. bu maçı kazasız belasız atlatıp şampiyonlar ligi gruplarına girmek zorundayız. aksini düşünmek bile istemiyorum. allah yardımcımız olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın