• 19
    her transfer, kalitesi ölçeğinde risk barındırır. tutar ya da tutmaz. idare eder kavramına ben inanmam. kimimiz marcao transferi ister. 4 e alalım 12 ye satalım, scout başarısı olsun. bu tip arkadaşlar genelde fm oyununu seven ve ucuza oyuncu alıp kar etmeyi seven arkadaşlardır. sirkülasyonu severler mali duruma tıkladıklarında paranın artıyor olmasını görünce mutlu olurlar. yine oyuncu ile sözleşme pazarlığı yaparken verebileceği minimum maaşa ikna etmeye çalışıp butona bastıklarında yeşil ışık görüp mutlu olan, bonservis pazarlığında olabildiğince taksitle anlaşmaya çalışan arkadaşlar aynı kişilerdir. ve de yüksek maaşlı papazları oyunu açar açmaz takımdan gönderip ne kadarlık bütçe açılmış diye kontrol eden kişilerdir ayrıca.

    kimisi babamın parası mı arkadaş nasılsa oyun bu der ve kafasına göre çar çur eder, reel hayatta göremeyeceği oyuncuları almak ister peşinde koşar. kulübün sınırlarını zorlar 3 kere devam et butonuna bastıktan sonra yönetimden ekstra maaş ve transfer bütçesi ister durur. bu arkadaşlar scout transferleri ile çok ilgilenmeyen marka isimleri takımda görüp onları izlemek isteyen arkadaşlardır.

    her ikisinin de ortak sevdası galatasaray'dır. gelinen noktada mevcut yönetim hem marka isimleri almış, hem sponsor destekleri ile oyuncu özelinde makul kontratlar imzalamış, sanal alemde olmayacak işleri reel hayatta gerçeğe dönüştürmüştür. nasıl bir seviyeye çıktığımızı görmek için verrati,barella ve ramos başlıklarına uğramamız kafi.

    yalnızca 20 ay geriye gidelim;

    25 aralık 2021 galatasaray antalyaspor maçı sahaya çıkan 11'imiz şöyle:
    kalede ismail çipe,
    defans hattımız: oğulcan, nelsson, marcao, pva
    orta saha:soso, aytaç, berkan, kerem
    forvet: momo ve halil dervişoğlu

    o günki maçın ve takımın yıldızı kerem'i bugün 11'e yazmakta zorlanır hale geldik. biz bunun tadını çıkarmak yerine olmaz işler peşinde koşuyoruz. verratti, ramos beğenmiyoruz. ya da yıllık şuna oynayacaksa ve 1+1 kabul edecekse buyursun gelsin diyip lütfediyoruz.

    yazımın başında belirttiğim gibi her transfer risk barındırır. falcao olmadı ve ciddi mali buhrana sebep oldu doğrudur. el tigre hayatının en çok maçını bizde kaçırdı. luyindama'ya 8m bağladık adamın hali ortada. hayatında sakatlık görmemiş ciğersiz adam tobias linderoth'un futbol hayatı bitti. bu durum sadece bize özgü de değil. premier ligin en iyi topçusu unvanı ile real'e giden eden hazard bugün henüz 32 yaşında olmasına rağmen onu takımda görmek isteyecek kaç kişiyiz?

    yaşı yüksek, çok para ister, aradığımız tipte oyuncu değil, ismini hiç duymadık, olsa şimdiye kadar şu arenada oynardı bla bla... gerçekten ne istiyoruz biz? hem iyi olsun hem ucuza oynasın, hiç sakatlanmasın, sürekli performans versin. yönetim iyi ve izlemeye değer bir kadro kursun bizde keyifle seyredelim yeterli. detaylarla uğraşmak onların işi. bizim işimiz desteklemek.

    bu denli şımarıklığımızı açıklayacak tek bir cümle aklıma geliyor;

    hem ayranım dökülmesin, hem g..m bipilmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın