• 87
    yazarlar için reklam gösterilmemesi gerektiğine inanıyorum. çünkü içeriği üreten onlar, dolayısıyla okur ve non-authenticated olarak ziyaretçilerin gelme sebebi de bu içerikler. içeriği üretenlere (belki destan entry girenlere gibi kriterlerle) teşekkür mahiyetinde bu sağlanabilir.

    mevcut reklam modelleriyle (5 saniyelik korkunç popuplar vs.), buradaki en kritik öge olan yazarların deneyimi bozuldukça (ki yazarların reklam gelirindeki payı düşüktür diye varsayıyorum) entry girmek bile külfet olmaya başlar, dolaylı olarak içerik sayısı düşer, ziyaretçi sayısı veya ortalama geçirilen süreyi de negatif etkiler. yani reklam geliri getirecek bir içerik girerken bile reklamla uğraşmak biraz absürt kaçıyor.

    bu söylediklerim subjektif fikirlerden ziyade, stripe’ın işinin merkezine geliştirici deneyimini alması gibi oldukça başarılı global örneklerle valide edilmiş şeyler bu arada. freemium app modelinin farklı versiyonları da var. ancak eminim mvp sürecindeki bir app için birçok konu vardır gündemde.

    bu hali için de elinize sağlık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın