• 11
    okan buruk'a sonuna kadar katılıyorum. türkiye'de maalesef futbolcular hata yapınca tribünlerden çok kötü sesler yükseliyor ve bunun çok motivasyon ve moral kırıcı olduğunu tahmin edebiliyorum.

    spor müsabakalarında alkış, tezahürat, şarkı, yuhlama vb. durumlar yaşandığı için okan hocanın "alkış" kelimesini kullandığını düşünüyorum. mesela bir kafede veya otobüste biri hata yaparsa alkışlamayız çünkü zaten burada normalde de alkış yapmıyoruz. ama mesela "olur böyle şeyler insanlık hali, canın sağ olsun, herkes hata yapar" gibi şeyler denebilir. okan hocam bence bunu kastetti. her hataya sürekli homurdanmak yerine destekleyici olalım şeklinde.

    hatalar hepimizin canını sıkıyor. hayatın yer yerinde hata var. ki bu sporcuların ne kadar süre nasıl antrenman yaptıklarını, kendi hayatlarından ne kadar verdiklerini bilmiyoruz. o kadar insanın önünde baskı önünde hata yapmak kadar normal bir şey de yok. ki ben zaten futbolcuya kızmayı genel olarak garip buluyorum. adamın yeteneği belli yani. oynamaya çalışıyor, çabalıyor ama yetmiyor. böyle durumlarda kızılacak kişiler oyuncular yerine yönetim ve teknik ekip. oyuncuların kazandıkları para da onların suçu veya sorumluluğu değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın