resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 2431
    36 yaşında bir futbolcudan para kazanma ihtimalin varsa, gider bunu değerlendirir ve kazanırsın. bonservis getiriyorsa ve kendisi de gitme konusunda istekliyse tutmanın manası yok.

    takımın ideal 11 oyuncusu mu? değil
    yaşlı mı? evet
    maaşı yüksek mi? evet
    yerli kontenjanından mı? hayır
    performansı ve devamlığında soru işaretleri var mı? evet var

    ben de isterim kalsın etsin ama sırf "takımın neşesi" diye yılda 3-4 milyon euro maaş da ödeyemeyiz. mali disiplin ve ekonomik istikrar en önemli ihtiyacımız. şu takım 20 senedir 5 sene ligi üst üste ilk 3'te bitirip avrupa kupalarına gitme başarısını gösteremedi.

    her sene şampiyon olamasak bile her sene ilk 2ye girmemiz şart. şampiyonlar liginde en az play off'a kadar ilerleyip en azından uel gruplarına kalmamız gerekiyor.
    iki sene çok güçlü kadro kurup gaza gelip bir anda boyumuzdan büyük iş kovalayıp ardından bir sene tökezleyince mail açıdan zora düşüp sil baştan çöküş dönemleri yaşıyoruz.
    halbuki şu 3-4 senede bir yaşadığımız çöküş senelerini yaşamasak zaten 3. torbada yerimiz hazır olacak. 2. olsak bile seribaşı olacağız ve hatta cl'de 2. torbayı zorlayacağız. bunun için de duygusal değil mantık çerçevesinde hareket etmeliyiz.

    ileri 3lü ya da 4lüye alternatif olarak yazabileceğimiz zaha, tete, icardi, ziyech, kerem aktürkoğlu, bakambu, barış alper yılmaz var. sağlam bir 6-8 karışımı oyuncu gelirse kerem demirbay ve oliveira da var. mertens'i tutmak biraz lüks kaçıyor bu tabloda. sürdürülebilir büyüme için oyuncularla doğru zamanda vedalaşabilmek de önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın