resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 3478
    17 yaşındaki halinden beri neredeyse maçını kaçırmadan takip ettiğim dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu. sürekli karşılaştırma yapmış olmak için argüman olduğu sanılan gereksiz şeylerle "neden en iyi olmadığına dair" bir alt etme çabası içine giriliyor sürekli. dünyanın en anlamsız çabalarından birisi. zira ne zaman böyle bir karşılaştırma yapılmaya kalkılsa cevabı veriliyor goat tarafından. hayır orijinal bir şey de söylenmiyor. yıllardır vergi, milli takım, tek adam, ık mık denirken şimdi de yaşı üstünden karşılaştırmaya kadar düşülmüş durumda. hadi bir argüman da ben vereyim işi kolaylaşsın burayı okuyan messi nefretçilerinin: messi'nin 3 çocuğu var. ronaldo'nun 5. ronaldo burada da önde :) siuu bee.

    goat'u sevmeyenlerin ortaya çıktığı 3 durum vardı iki oyuncu da(diğeri cristiano ronaldo tabiki) avrupada oynarken:
    1- senede 3 maçını izleyip oynadığı takımın yenilgisinde zil zurnalı halaya durulup sosyal medyada dalga geçmeye peydahlananlar

    2- senede 3 maçını izleyip oynadığı takımın galibiyetinde eğer messi başrol oynamamışsa "messi hiçbir şey yapmadıki zaa" şeklinde peydahlananlar

    ve son olarak da

    3- senede 3 maçını izleyip oynadığı takımın galibiyetinde başrol oynadığında ortadan kaybolup bir sonraki maçta ilk iki maddenin gerçekleşmesini beklemeye koyulanlar.

    bu tam olarak fenerbahçeli mentalitesidir.

    bu sezondan itibaren messi bir de dünya kupası kupası kazanmışken ortadan kaybolmuştu canı sıkılanlar. adam mls gibi saçma sapan bir lige gitti diye yine ortaya çıkmaya başladılar.

    varsın çıksınlar. varsın mls savunmaları da rezil durumda olsun. messi'yi yakından takip edenler biliyor ki messi miami'ye challenge olsun diye gitmedi. emekliliğini yaşamaya gitti ve sevileceği/sevildiği yere gitti, üstelik suudilerin milyar dolarlık teklifini de reddetti. karın tokluğuna oynamıyor elbette inter miami'de. ama mauro icardi nasıl galatasaray'a geliyorsa onun gibi bir durum kısaca. biz icardi'ye futbolunun ikinci baharında mutlu bir ortam sunarak onu ikna etmedik mi? icardi bu ligin en az 3 gömlek üstünde değil mi? galatasaray'da bir challenge yapıyor olsa da icardi kendi ve ailesinin mutluluğu için burada.

    messi de mls'in 10 gömlek üstünde ama her şeyi kazanmışken messi'nin aradığı şey de rekabetten ziyade ailesi ile kendi mutluluğu. kendi evi fc barcelona'ya geri dönse bile bu kadar mutlu olamazdı bu sezon.

    adamın koca psg dönemi ve 2015 sonrası fc barcelona döneminde yüzü gülmedi resmen. "ama çok para kazandı kendisi takımı batırdı, hocasının ve oyuncuların kuyusunu kazdı" diyecek olanlar varsa onların da erden timurun yaptığı gibi alınlarına belgeleri yapıştırmak messi'ye borcumuzdur yıllardır bize izlettiği güzel futbol için. ha o kadar işsiz olmaya gerek yok tabi orası ayrı. fikirler her ne kadar sağlıksız olsalar da bireyin kendisi fikirlerini değiştirmek istemedikçe değişmez.

    çok uzadı konu. adamın yüzünde mls'e gittiğinden beri sürekli bir gülümseme var. bana ve birçok takipçisine gecenin bir köründe mls maçı izletiyor hala ve amacımız gerçekten adamın sihirbazlığına denk gelmek değil. gülüşüne denk gelmek.

    bırakın rekabetten uzaklaşıp futbolundan keyif ala ala relax takılsın. en azından mls'i her açıklamasında "aslında çok iyi lig oldu ben geldim diye, yolu açtım, bakın herkes geliyor şimdi. buralar çok hoş" diye övmeye çalışmıyor.

    bundan 2 yıl sonra 38 yaşındayken ocak ayında "dünya kupasında oynamaya karar verdim, bunun için de kısa süreliğine avrupa'ya dönüyorum ve yarım sezonluğuna seçtiğim takım galatasaray" dese yeşilköy'de uçağını karşılayacak 1 milyon kişi toplanır.

    greatest of all time.
App Store'dan indirin Google Play'den alın