UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final İlk Maçı
21:45 Giuseppe Meazza
3 - 1
  • 47
    barcelona her macta yaptigi gibi topa sahip olma oranini yuzde 68 lere getirdigi mac. barca bu kadar topla oynamasina ramen posizyon bulmakta zorlandi. bu durumun en buyuk nedeni kapali italyan savunmasi ve orta sahadaki alan daraltan pressti. tam 39 dakika topla oynamis barca. inter ise sadece 18 dakika. barca' nin 11 sut girisimine inter 8 sut girisimi ile karsilik vermis. ama barca bu 11 sutta sadece 7 isabet bulabilmis. inter ' in ise 5 topu kaleyi bulmus. macin adami secilen wesley sneijder sadece 26 pas yapmis ve sadece 10 pas isabetli. her iki takiminda distance covered rakamlari kafa kafaya. her iki takimda toplam da 100 er kilometre' nin ustunde kosmuslar. aradaki fark barca' li futbolcular pasi verdikten sonra kendilerine bos alan yaratmak adina bos kosular ve kendini bosa cikarmak icin kat etmisler bu mesafeyi inter ise bos alana kacmaktan daha cok press yapmak adina katetmis bu mesafeyi.

    maci rakamlar ustunden okumak gerekirse barca nin inter onunde aslinda her zaman ki oyununu oynamis oldugunu goruruz. barca toplamda 636 pas ve 521 isabetli pas yapmis yani yuzde 82 gibi bir oran. rakamlari toplayip boldugumuz zaman barca 3.67 saniyede bir pas, 4.49 saniye bir de isabetli pas yapmis. bu rakamlar ansenali 4'lerkenki rakamlara cok yakin.

    inter'in rakamlarina baktiginiz zaman tam bir anti futbol takimini gorebiliriz. yaptiklari pas sayisi sadece 271. bir sampiyonlar ligi maci icin gercekten cok dusuk bir rakam. arsenal barce den 4 yedigi macta bile daha iyi bir istatislik yakalamisti. inter bu 271 pasta sadece ve sadece 158 pas isabeti bulabilmiski gercekten icler acisi bir durum. yuzde 58 pas isabeti ile oynamislar yani nerdeyse yaptigi iki pastan birini rakibe veya disari atmis interli futbolcular.

    bireysel rakamlara bakarsak xavi gene her zaman bildiginiz xavi gibi oynamis. totel de yaptigi 108 pas' tan 93 isabetli olmus. yuzde 86 gibi bir rakam. inter' in yaptigi prese ramen cok yuksek bir oran. xavi oyu nun yonunu degistirdigi uzun paslar da yuzde 100 gibi kusursuz bir oran tutturmus. attigi butun diagonel paslar yerini bulmus. interde ise en yuksek pas yuzdesi ile oynayan futbolcu bek oynayan zannetti. 29 pasta yuzde 72 pas yuzdesi ile oynamis. iki takimi karsilastirdigimiz zaman bu rakamlar herseyi soyluyor aslinda zanetti bu aksam inter de en cok pas yapan adam ve sadece 29 pas yapmis yani sadece victor valdes kadar. inter in en yuksek pas yuzdesi ile oynayan futbolcusu barca nin en vasat pas yuzdesi ile oynayan abidal ile esit oranda pas hatasi yapmis. inter de motta disin da orta sahada yuzde 50 pas oranini gece bilen kimse yok. ozellikle uefa tarafindan macin adami secilen sneijder yuzde 38 isabetli pas orani ile oynamis. bu rakamda futbolun ne kadar goreceli bir sey oldugunu gosteriyor bize.

    tekrar barca' ya donucek olursak xavi toplam pasta 108 pas ile lider oldugunu yazmistim yukarda ona en yakin pas sayisi toplamda 84 pas ile busquets. aralarinda 24 pas gibi bir ucurum var gercekten ilginc bir rakam. barcelona nin tandeminde oynayan pique ve puyol yuzde 90 na yakin pas yuzdesi ile oynamislar ki bu istatislik zaten barca nin basarisindaki en buyuk sir.

    bu aksam inter' in barcayi durdurmasindaki sir ise messi ve ibrahimovic ikilisini dondurmemek oldu. ibrahimovic tek sut girisiminde bile bulunamadi bu aksam. messi ise sadece 2 ciliz sut disinda bir varlik gosteremedi. xavi nin en cok pas attigi takim arkadaslari busquets, keita ve alves oldu dun aksam. bu demek oluyorki takimin beyni sadece yana ve arkaya oynamis veya oynayabilmis. kucuk bir istatislik daha xavi bu aksam sahada 11.112 metre kat ederek yakin rakibine nerdeyse 1 km fark atti. barca tabiki iniesta nin yoklugunu ve yaraticiligini cok aradi. umarim 2. macta sahalara donmus olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın