• 481
    valla baya kötü bir lig ya. 2 büyük 1 büyükten küçük takımın maçları hariç malesef izlenecek maç yok. galatasaray hariç diğer 1 büyük 1 küçük takımın maçlarını da puan kaybetsinler diye izliyoruz zaten. aynı saatlerde diğer büyük liglerin maçları varsa herkes direkt onlara bakıyor.

    bence bunun en büyük sebeplerinden biri kasımpaşa, karagümrük, pendik ve başakşehir gibi 1000 seyirciye oynarsa öpüp başına koyacağı istanbul’un semt takımları. adamların maçlarını açıyorsun, tribünler bomboş. niye devam edesin ki izlemeye? aynı esnada newcastle maçı açıyorsun, seyirci üzüm salkımı, zemin çiçek gibi. bizde seyircisizlik ayrı, zeminlerin rezaleti ayrı sorun. ve tff bı konularla ilgili hiçbir şey de yapmıyor. en azından şu semt takımlarının acilen düşürülüp yerlerine diyarbakır gibi, elazığı gibi, karşıyaka, göztepe ya da altay gibi, malatya gibi, bursaspor gibi ciddi seyirci potansiyeli olan şehir takımların geri gelmesi lazım. o zaman belki bazı maçlar daha izlenebilir olur.

    ikinci önerimse, süper ligdeki takım sayısının 10’a düşürülüp, senede 2 kere değil de 4 kere oynaması olabilir. iskoçya ligi gibi. yoksa bu haliyle, bu formatla asla çekilmez, izlenmez ve şampiyon olan takımın 2 milyon avro bile ödül parası alamadığı çok ama çok boktan bir lig olmaya devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın