resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 2396
    orta sahaya 8 numara transferi yapılacağı kesin olduğuna göre, kontenjanda yer açılması için bir yabancı ile vedalaşmak zorundayız. bu durumda herkesin gözüne kestirdiği isim midtsjö gibi duruyor ama bence biri gidecekse bu oliveira olmalı. nedenlerine gelecek olursak;

    1- maaş yükü; oliveira yıllık kazancı 2.75m euro, midtsjö 975k euro.
    2- fiziksel durum; oliveira hem bir yaş daha büyük, hem de fiziksel olarak midtsjö'ye göre çok daha geride.
    3- sözleşme süresi; oliveira'nın sözleşmesi 2026 yılında, midtsjö'nün 2025 yılında bitiyor. oliveira ile vedalaşmadığımız her sezon, kadro yapısına bindireceği yük daha da katlanılmaz olacak.
    4- rotasyon durumu; oliveira yedek oyuncu olmayı kabul edecek bir profile sahip değil, huzursuzluk çıkartabilir, takımı bozabilir, küsebilir vs. midtsjö ise rotasyon oyuncusu olmayı asla sorun etmez, takımın neşesini bozmaz, uyumlu bir kişiliği var. görev verildiğinde ise varını yoğunu sahaya koyar.
    5- ikame; bu sene oliveira ile benzer meziyetlere sahip olan kerem demirbay transferi yaptık. kendisi her şeyden önce yerli olduğu için, kadroya girme konusunda oliveira'nın önünde bir isim. dolayısıyla oliveira geçen seneki gibi olmazsa olmaz bir konumda değil artık.

    sonuç olarak, bire bir mukayese edildiği takdirde midtsjö'nün önünde bir isim olsa da, yukarıda saydığım nedenlerden dolayı midtsjö yerine oliveira'nın takımdan ayrılması kulübe daha çok fayda sağlayacak diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın