resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 2390
    takımın kanayan yarası mı diyelim, zayıf karnı mı diyelim, ne dersek diyelim ama şampiyonlar liginde ana planın yanına dahi yaklaştırmamamız gereken oyuncu. cl’de rakip farketmeksizin merkezde ikili savunmanın parçası olduğu her maç en az 2 gol yemememiz mucize olur.

    23 ağustos 2023 molde galatasaray maçında defansif olarak inanılmaz aksadı. bu performansı nelsson-apo ikilisini de olduğundan kötü gösterdi. hantallığı, ağır kalması ve savunmada pozisyon alamaması cl’de başımıza büyük dertler açacaktır.

    1) https://gss.gs/IgF.jpeg

    maçın henüz başı tackle yapamaması veya rakibi bozamaması kalemizde tehlikeli bir şuta sebebiyet verdi.

    2) https://gss.gs/pad.jpeg

    belki de maçın kırılma anı. muslera’nın 2. golü engellediği pozisyondaki adam takibinde bakın.

    3) https://gss.gs/Zxe.png

    bu da aradaki farkın ne derece fazla olduğuna dair örnek. resmen bir değil birkaç saniyelik geç kalış momentum ve turdan edebilirdi bizi.

    4) https://gss.gs/IKA.jpeg

    bu da yediğimiz 2. golün başlangıcı. pozisyon icabı bekin kademesine girmesi gerekirken caddebostan sahilinde geziye çıkmış resmen. içeriye çevrilen top da ağlarımızla buluştu.

    maçta ezildiğimiz 50-70. dakikalar arası bölüm kendisi sahadaydı. ne zaman çıkıp yerine kaan ayhan girdi ve stoperlerin arasına konuşlandı o zaman dengeyi tutturduk. attığı gol zaten büyük şansa idi ve top birine çarpmasa gol olmayacaktı. bu adamın sahada olduğu herhangi bir cl maçında takım kalede en az 15 şut, 5 gol pozisyonu görür. tüm defans hattının dengesini bozuyor. bunu görmek için futbol uleması olmaya gerek yok. bazı taraftarlarımız oyun aklı, oyun yönlendirmesi vs. yüksek diye defolarını görmezden geliyor. verdikleri ve aldıklarını saha içinde karşılaştırırsak her anlamda zararlı oluyoruz. kendisinin ana planın yanına dahi yaklaşmaması gerekiyor artık. defoları o kadar üst seviyede ki tüm çevresini ve takımın çarkını doğrudan etkiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın