resim
Emil Varhaugvik Breivik
Takım:Molde
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:24
Boy:1.80
Uyruk:Norveç
  • 7
    23 ağustos 2023 molde galatasaray maçında iyi oynamış olan oyuncu.

    kendisi cidden iyi bir orta saha oyuncusudur. ama takımın da onu iyi gösterdiğini unutmamak lazım. norveç veya diğer iskandinav ülkelerinde altyapıyı gerçekten oyuncular iyi alıyor. bunun çokça nedeni olabilir, ama benim brevik özelinde anlatacağım nokta aslında oyuncunun iyi/kötü olmasından ziyade, bu tip oyuncuları transfer ederken beklentilerimiz ne olmalı.

    norveç'te maddi durumu iyi olmayan norveç'li oyuncu görmeniz mümkün değil. norveç'in ortalama geliri malum. bu nedenle bu oyuncuları ülkeye getirmek için çok fazla para önermenizin bir anlamı yok.

    https://salarysport.com/...serien/highest-paid/

    linkte de görüldüğü üzere bir liste var. kendisine yıllık 2 milyon euro verdiğimiz, lisansını dondurduğumuz linnes burada 233.000 euro alıyor, bizim paranın 10'da biri. biz neden fark yaratması mümkün olmayan bir oyuncuyu norveçten çekmek için 10 kat para veriyoruz?

    yine moldede beğendiğim bir oyuncu sivert mannsverk 20 yaşında ve 135.000 paund alıyor. brynhildsen 93k paund alıyor. brevik ilk 100'de bile değil bu arada *.

    iskandinav ülkelerinden oyuncu çekeceksek bu oyuncular ya haaland veya fofana gibi net iş yapacak yetenek olmalı, ya da yabancı sınırının olmadığı bir evrende yaşamalıyız. midsjö gibi, linnes gibi oyunculara bu kadar para vermenin bir anlamı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın