• 16
    hakkıyla tasviri biraz zor olan bir gol.

    akan oyunda arkadan gelen topu kontrol etmeden yakalayıp vurması mı, zor vuruşa ve açıya rağmen kalenin tavanına topu laps diye oturtması mı, kendisini savunan adamın "lan buradan da gol atmaz herhalde" diyerek kendini bırakması mı, golden sonra sanki oturma odasından mutfağa geçmiş gibi sakin kalması mı, hafiften sıkıntılı geçen maçta takımı öne geçiren bir gol olması mı...

    gerçekten neresinden anlatılsa bir tarafı eksik kalır. öyle mükemmel bir gol. arif erdem'in böyle dönem dönem "yüz tane vursam doksan dokuzu aut olur" diyerek işin içinden çıktığı absürd golleri olurdu. ya da burak yılmaz'ın bizdeki ilk sezonunda mesela 20 şubat 2013 galatasaray schalke 04 maçındaki golü gibi kariyeri boyunca sıçıp sıvayıp da becerince jeneriklik gole dönüşmüş pozisyonları vardı.

    ama yani daha 19 ağustos 2023 galatasaray trabzonspor maçında bu adamın penaltı noktasından uzak köşeye şandel kafa vuruşuyla topu doksana takmasının şokunu atlatamamışken sadece 5 gün sonra böyle manyak bir gol attı.

    kaliteli bir golcü her zaman kalite kokan goller atar, formda bir golcü de dönem dönem kaliteli goller atar. ama bu adamın içinden geçtiği süreç bambaşka bir olay. trabzonspor maçı sonrası yayınında hasan arda kaşıkcı "haziran'da şişman gol atıyordu. bütün yaz yattı geldi şimdi şişman gol atıyor" gibilerinden komik bir yorum yapmıştı.

    hakikaten bu form durumunu bu golleri mantık çerçevesinde açıklayabilmek çok zor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın