• 935
    maçın en iyisi icardi ve sergio oldu bana göre. sonrasında muslera ve boey gelir. ancak geleceğe dair çok net mesajlar aldığımız maç oldu. kalite ile maçı kopardık, turun kapısını açtık. sadece adım atmak kaldı geriye.
    ligimizde bu kadar tempo yapabilecek bir rakibimiz yok ancak dışarda on takımdan dokuzu bu tempoyu yapacak bize. defansif anlamda error verdik maç boyunca. her an gol yeme potansiyelimiz vardı. bunun da kendimce sebeplerini yazacağım.
    icardi
    kerem mertens yunus
    sergio berkan
    bu oyuncu grubunun bu oyun düzeninde gol yememe şansı yok bu mecralarda.

    icardi ve mertens'i saymazsak defansif anlamda meziyetleri en yüksek olan adam sergio geri kalan dörtlünün içinde. berkan safi pres yapabilecek güçte ve pozisyon alması çok sıkıntılı. berkan tamamen bir hamle oyuncusu bizim için. katiyen güvenilip yola çıkılamaz. kerem ve yunus zaten hayalet gibi takip ediyor rakiplerini. savunmaya koşu atmak iyi defans yapmak değildir. nitekim yediğimiz ikinci gol bunun net göstergesi.
    maçın ilk 20 dakikası adamların kurduğu baskının ana nedeni berkan ve nelsson'un uyumsuzluğundan oldu.
    adamlar defalarca topu kanada hızlı atıp orta saha hiç yokmuşçasına 4 e 5, 4 e 6 geldiler. her pozisyonda ilerde kaldı berkan. bu sefer ne oldu? nelsson ve abdül pozisyonlarını kaybettiler. ters kademeye giren boey arkasını boşalttı ve yunus'un hayalet savunması yetersiz kaldı.
    yunus hücum anlamında mükemmele yakın oynasa da takım savunması adına çok vasat. işte bu yüzden bu maçların seviye olarak altında kalıyor. kerem hala sezon öncesi yorgunluğunu atamadı. bu gidişle salı günü kesik yemesi yüksek ihtimal.
    bizim ne yapmamız lazımdı? bir kere ben olsam maç ilk yarı 1-2 bitiminde mertens-midtsjo değişikliği çakardım. tam da defans önüne çekerdim berkan'ı. o zaman hem hareket hem tempon getirip üstüne alan dolumu yapardım.
    tutar mıydı bilemem ancak bir önlemdi bana göre.
    bu tempoya ayak uyduracak torreira var bizde ve net bir torreira daha almamız şart. gördük ki her dinamik takım 2 ters top ile bizi şalamaya çevirecek. tabi burada tete'nin defansif olarak ne katkı vereceği de önemli. yani sadece geri geleyim, bekimi kovalamış gibi görüneyim derse avrupa ne yazık ki hüsrana döner.
    şu maçtan icardi'yi al eve mağlup dönüyorduk. büyük dersler çıkarması lazım galip ve lider hocamızın.
    güvenim tam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın