resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7369
    okan hocanın alması gereken bazı kararlar vardı, bizim bunlara saygı duyup sonucunu beklememiz gerekir. bunlar bugün ya da yarın sonuç aldıracak kararlar değil. daha uzun vadeli işler.

    orta saha konusu: yönetim de bunu dile getirdi. 40 gündür bizi bekleyen bir orta saha olduğunu söyledi. o orta sahayı getirip, eleme maçlarında oynatabilir miydik? evet. fakat bir tercih yapıldı. okan hoca kendine ve takımına güvendi, "daha iyi bir orta saha getirip uzun vadeli kazanmak için" beklemeyi ve eldekiler ile şampiyonlar ligine kalmayı denemeyi tercih etti. zorlanıyor muyuz? evet. ve muhtemelen bunda başarılı olacak. geçen yıl ilk 8 haftayı gözden çıkarması gibi. şimdi de elemelerde bu seçimi yaptık. daha iyisi için bekliyoruz. bu daha iyisi bugünü zorluyor ama gelecekte bizi başarıya götürecek.

    fiziki yükleme konusu: takım seviyesinde futbol oynayanlar bilirler. teknik ekip şampiyonlar ligi elemelerine daha güçlü bir fizik kondisyon ile girebilirdi. fakat burada da bir tercih yapıldı. ve ligin daha yarısına gelmeden takımın pili bitmesin, asıl iş ondan sonra başlıyor diye düşünüldü ve yüklemeler buna göre yapıldı. evet, ön elemeler için bir risk alındı ama okan hoca yine takımına güvendi. ve yine muhtemelen haklı çıkacak. biz elemeleri geçeceğiz ve takımın fizik kondisyonu lig ilerledikçe artacak.

    bazı tercihler yapılıyor. ve bu tercihler bugün için değil, koca bir sezonu ve hatta daha ilerisi düşünülerek yapılıyor. taraftarların düştüğü en büyük yanılgı ise, eleştirileri maç maç, oyuncu oyuncu yapmaları. hedefimiz olan şampiyonluk ve avrupa'da başarı önce vizyonda gizli. okan hoca vizyonunu bize gösterdi. daha iyi günler gelecektir, tıpkı geçen sezonki gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın