resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 2389
    aktif galatasaray kadrosunun muhtemel 11’inin geldiği günden beri en zayıf halkası olan isimli 10 numara. bu durumun tek istisnası milyon tane sol bekle geçirdiğimiz geçen sezon o mevkide görev almış bazı isimler.

    korkunç bir maliyet/fayda transferi oldu. iyi niyetinden hiç şüphem yok fakat 2 senede 8 milyon eurodan fazla para bağladığımız bir süperstar isim sahada ne kadar beceriksiz ve silik olabilirse o kadar beceriksiz ve silik bir performansı var. bize tek artısı yaşına göre devamlılığı, ama o devamlılığı ve aldığımız performansı maliyetinin çeyreğine verecek kamyonla futbolcu var.

    eski kulübünde bitiriciliği ve pozisyon takibiyle maradona’yı geride bırakmış bir ismin bizde bu performansı göstereceğini kimse bekleyemezdi. o yüzden kimseyi suçlamıyorum.

    olumlu performansları yok mu? tabii ki var. fakat önünde icardi, solunda ve sağında ligin en iyileri, arkasında torreira gibi bir canavar oynuyor. geri hat bütünüyle ligde kıyas dahi kabul etmeyecek seviyede zaten. böyle bir takımda 10 numara mevkisini bu şekilde doldurmak, bu maliyete, bu isime, bu geçmişe ve bütün bu iyi niyete rağmen berbat bir durum.

    yaratıcı değil, bizimle geçirdiği dönemde bitirici hiç değil aksine saç baş yolduruyor, fiziksel anlamda rakibi boğacak bir adam değil. kapanan rakibe karşı çoğunlukla kayboluyor. forveti ikileyemiyor. istasyon oluyor desen o da yok. orta sahayı mı üçlüyor, ona da koca bir hayır. belki geçişte fayda sağlayacak diye bekleyip duruyoruz. bir de birkaç maça bir tam saha depar attığında, vay be bu yaşta bu azim helal olsun dedirtiyor.

    illa yollar ayrılmalı demiyorum. zaten bu maliyetin altına girdik ve zaten sene sonu kontratı bitecek fakat kendisine güvenerek hiçbir yola çıkılmaz. eksiği artısı belli oliveira yerine yana yakıla adam bakıyorsak mertens yerine hayli hayli adam bakmamız gerekir. kendisini seviyor ve çok saygı duyuyorum fakat bizim için hiçbir zaman yeri dolmaz bir oyuncu olmamakla birlikte takım içi rolü harici sahada da varlığıyla yokluğu arasındaki fark bizi çok etkileyen bir durum değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın